23948sdkhjf

NCC udnævner ny genbrugschef

NCC Roads har ansat Jens Bischoff som områdechef for det nye forretningsområde NCC Recycling.
Før sommerferien blev NCC Recycling lanceret internationalt i NCC-koncernen. Og nu er det alvor. En ny områdechef er på plads og har været på arbejde siden 6. august.

Han hedder Jens Bischoff, er 36 år, og kommer fra en stilling som afdelingschef i Munck Asfalt A/S på Sjælland. Han er uddannet diplomingeniør fra Københavns Teknikum inden for miljø- og anlægsområdet og har tidligere også været salgs- og markedschef hos rådgivningsfirmaet Orbicon A/S.

Spørger man den nytiltrådte chef, er han ikke et sekund i tvivl om, hvad der trak mest ved jobbet i NCC Recycling:

- Det er den enorme udfordring med at få dette nye forretningsområde til at blomstre helt fra bunden. I tidligere job har jeg ført faklen videre, men her starter jeg i en nyoprettet stilling med ansvar for at få alting til at lykkes. De strategiske tanker om recycling er gjort, men nu skal jeg tilføje mine egne ideer og vise, at der er både penge og miljø i genanvendelse af byggematerialer, siger Jens Bischoff.

- Det er en stor udfordring at starte op, at finde noget at tage afsæt i. Indtil videre har vi en plads i Odense og Seest, og kigger nu aktivt efter egnede steder på Sjælland. Nogle steder starter vi på bar mark, andre steder opkøber vi. Udfordringen ligger i at have fart på og samtidigt konsolidere sig, siger Jens Bischoff, der over for Licitationen - Byggeriets Dagblad understreget, at NCC har fokus på at være landsdækkende.

Samarbejde

Forretningsplanerne holder Bischoff foreløbig tæt til kroppen, men siger dog, at der arbejdes ad tre spor for at nå ud og blive landsdækkende: etablering af nye genanvendelsespladser, opkøb samt partnerskaber og samarbejde.

- Formålet er at gøre konkurrenter til kolleger. Der kan være andre affaldstyper, som vi indledningsvis ikke er gode til selv, og der skal vi have fat i nogle af de tidligere konkurrenter, som har kompetencerne. Vores udfordring bliver at få sorteret i affaldstyperne, men ambitionen er selvfølgelig, at vi kan det hele – i hvert fald inden for de mest gængse typer affald. Det er dog ikke en hemmelighed, at PCB-spøgelset stadig lurer i bevidstheden, og derfor skal vi være lidt selektive i starten, siger han.

- De svære beslutninger i starten bliver, hvordan vi øger kapacitet og volumen, uden at vi ’foræder’ os. Genanvendelse af byggematerialer er et marked med stigende vækst og stor politisk fokus, men det er ikke alle affaldstyper, der er lige rentable – endnu, siger Jens Bischoff.

Internt i NCC ligger der også en stor salgsopgave foran Jens Bischoff. Det ligger lige til højrebenet for NCC Recycling at aftage byggeaffald fra NCC Construction og efter behandling videreformidle det som nye råstoffer til for eksempel asfaltproduktionen i NCC Roads.

Der er mange muligheder for at spare på miljøets ressourcer og råstoffer, når man genanvender byggeaffald, så det er oplagt at se på synergien, vi kan opnå internt i koncernen. Derfor skal vi naturligvis også ud og markedsføre os over for kollegerne, siger han.

Stigende interesse

Som Licitationen tidligere har beskrevet stiger interessen for genanvendelse i takt med at priserne på råvarer til byggeriet stiger. Derfor satser NCC på genbrug ved at åbne den nye afdeling, der mere end antyder, at affald forretningsmæssigt er et attraktivt område.

Adm. direktør i NCC Roads Danmark, Thomas Rask Jensen, sagde før sommeren til Licitationen, at der skal sættes ekstra kræfter ind på dette område, da det er det eneste fornuftige i forhold til fremtiden.

- Tiden er inde til at satse betydeligt på genanvendelse. Vi har været med i mange år inden for dette område og har en stor grad af genanvendelse inden for koncernen. Men vi tror på, at området kan udvikles mere, hvor vi kan være aftagere af bygge- og anlægsaffald fra mange firmaer.

Handler om følelser

Jens Bishoff mener, at en af hans egne store udfordringer ligger i hans salgsopgave.

- At alle internt også kan se, at det giver god mening. Når man er vant til at arbejde med jomfrumaterialer, skal man lige vænne sig til tanken om genbrug. Så argumenterne handler nok mere om følelser end om de faglige argumenter, som er afprøvet, for eksempel via asfalt, som jeg har erfaring med, siger Jens Bischoff.

En revolution

NCC har igennem mange år haft stor fokus på genanvendelsesområdet og med gode resultater.

Blandt andet genbruges 95 procent af det affald, der kommer fra NCC’s fejemaskiner på gader og veje til anlægsmaterialer, og NCC er også involveret sammen med andre firmaer i en i mindre revolution på tagpapområder, som nu i en vis udstrækning kan genanvendes.

Ifølge Thomas Rask Jensen skal det blive en god forretning, men det er også for at medvirke til at beskytte miljøet.

- Vi har i NCC et medansvar i den samfundsmæssige opgave at tænke affald efter vugge-til-vugge filosofien, hvor der stræbes efter, at størsteparten af det materiale, der anvendes, og affald, der modtages, kan genanvendes.

Den nyudnævnte områdechef Jens Bishoff erkender, at vejen til at opfylde hele vugge-til-vugge-filosofien er lang:

- Arbejdet ligger i det lange seje træk, Viljen er der på mange planer, også politisk, men der er lang vej ud til byggepladserne, siger han til Licitationen.

- Men det er ikke umuligt, på et tidpsunkt bliver mange byggerier 100 pct. bæredygtige.

NCC RECYCLING

Ÿ NCC Recycling er et nyt, nordisk genindvindingskoncept etableret i foråret 2012 med det formål at spare på knappe naturressourcer og energiforbrug, mindske miljøbelastningen og stræbe mod et mere bæredygtigt samfund.

Ÿ NCC Recyclings genbrugsterminaler tager imod og forædler stenmaterialer, asfalt, beton, jord- og afgravningsmaterialer samt grene og parkaffald. Desuden sælger terminalerne nye materialer og tilbyder visse steder deponering til både offentlige og private kunder.

Ÿ Målet er at etablere 30 nye genbrugsterminaler frem til 2016.

Ÿ Et EU-direktiv kræver, at 70 procent af alt bygge- og nedrivningsaffald skal genindvindes og genbruges senest i 2020
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.006