23948sdkhjf

Et grønnere trekantsområde

Fjernvarme skal bidrage til grønnere omstilling, lyder det fra Trekantsområdets Varmetransmissionsselskab I/S
Med et nyt biomasse-anlæg i udsigt, løbende optimeringer og mange nye fjernvarmekunder i 2012 har Trekantsområdets Varmetransmissionsselskab I/S (Tvis) ambitiøse planer for at udvide fjernvarmens bidrag til den grønne omstilling.

Tvis modtog i starten af april tilbud om varmelevering fra henholdsvis Dong Energy og et konsortium af syv lokale varmeselskaber, 3KV.

Begge parter tilbyder at bygge et nyt biomasseanlæg, der skal levere fjernvarme til Trekantområdet fra 2018 og mindst 20 år frem.

Den 18. juni beslutter Tvis, hvilken af parterne, der har fundet den mest fornuftige balance mellem pris, stabilitet og miljøhensyn, og som Tvis efterfølgende fortsætter forhandlinger med.

- Visionen med Tvis har vist sig at være bæredygtig, da der er plads til nye kunder, og varmeproduktionen kan tilpasses til nye vedvarende energikilder, siger Hans Bjørn, direktør ved Tvis og fortsætter:

Tvis ønsker en varmeleverance, der er konkurrencedygtig, forsyningssikker og grøn. Der er derfor opstillet 10 kriterier til parternes tilbud, der gør det muligt at sammenligne og vurdere dem.

Non-profit

Kriterierne angår for eksempel prisen for den samlede varmeleverance, konceptet for et nyt anlæg, brændselsanskaffelse og bæredygtighed.

- Tvis er et non-profit selskab, så vi stiller krav, der er forankret i varmeforsyningsloven. Det sænker prisen på vores vision om CO2-neutral fjernvarme, fortæller Leif Skov, der er bestyrelsesformand i Tvis, og fortsætter:

- Samtidig har biomasse den fordel, at med flere brændselstyper kan vi sikre en i forvejen høj stabilitet, og vi kan holde prisen nede, da biomasse ikke er afgiftsbelagt som olie og gas.

Biomasse-anlægget, som de to aktører vil bygge, bliver et kraftvarmeanlæg, der kan levere de 320 MW, som Skærbækværket leverer indtil 2018.

Tvis er et tværkommunalt selskab ejet af Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart kommuner. Selskabet aftager overskudsvarme fra især Skærbækværket i Fredericia og leder den via varmeselskaberne ud til husstande og virksomheder som fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11