23948sdkhjf

Virksomheder vil tilpasse lejemål

Mange virksomheder ønsker, efter en kortere eller længere årrække, at ændre størrelsen på deres lejemål, alt afhængigt af om de udvider eller neddrosler. Men flytteomkostningerne og administration holder dem ofte tilbage
Flyt i nyt. Men uden at flytte. Mange virksomheder ønsker enten at få flere eller færre kvadratmeter til deres ansatte, men holder sig tilbage.

Enten fordi udgifterne til en flytning kan være for store, eller fordi virksomheden er bange for, at nøglemedarbejdere siger op, hvis den flytter til den anden ende af byen.

Men sådan behøver det ikke at være. Det viser erfaringer fra NCC Property Development, der siden 2006 har opført 14 såkaldte Company Houses i Aarhus, København og Kolding.

Her bor i dag omkring 50 virksomheder, som deler kantine, fitnessrum, mødelokaler, parkeringsfaciliteter mv. Her har der allerede nu været fem interne flytninger plus flere opgaver med at ændre størrelsen på lejemålene.

- Konceptet er enormt fleksibelt. Som virksomhed i et Company House kan du i mange tilfælde få tilpasset dit lejemål i størrelse uden at skulle flytte. Adressen er den samme, og det betyder massive besparelser i udgifter til flyttemænd, tabt arbejdsfortjeneste, varsling af medarbejdere, nye visitkort og marketingsmateriale og kunder, der ikke kan finde virksomheden plus alt det, som jeg ikke har nævnt, forklarer Allan Schouv Jakobsen, der er udlejningsdirektør i NCC Property Development.

Adresse ændrer sig ikke

En af de virksomheder, som er flyttet i nye lokaler uden at flytte adresse, er forsikringsmæglervirksomheden AON.

- Vores lejekontrakt udløb, og da vi har forventninger om at åbne nye kontorer i Jylland, var det eksisterende lejemål i Kolding for stort til at servicere det nærområde, vi ønskede. Men vi vil gerne blive på adressen af flere årsager: Beliggenheden tæt på motorvejen, parkeringsmuligheder, at vores eksisterende kunder kan finde os og selvfølgelig, at vi gerne vil beholde vores medarbejdere. Det er nemmere, når adressen ikke ændrer sig væsentligt, siger adm. direktør Søren Lindbo fra AON.

Mindre administration

Den forklaring kan NCC Property Development også genkende fra andre lignende sager.

- I branchen taler vi om right-sizing, og i et Company House er det nemt, fordi fælles kantine, fælles mødefaciliteter, generel god komfort, gode faciliteter og moderne indeklima jo er det samme, fordi husene generelt er i god kvalitet og er fleksibelt indrettet. Samtidig fjerner vi en masse administration fra virksomhederne, som bor i Company Houses. De skal ikke tænke på kantinedrift eller snerydning. De skal gøre det, de er bedst til, drive deres virksomhed, uddyber Allan Schouv Jakobsen.

I Aarhus er Topdanmark netop flyttet mellem to Company Houses i bydelen Skejby, da forsikringsvirksomheden skulle bruge dobbelt så meget plads og i maj måned rykker ind på 770 kvadratmeter.

- Det er kun 1,5 år siden, at vi flyttede ind, og vi er glade for konceptet med fælles kantineordning og mødelokaler. Nu skal vi bruge plads til 45 kolleger mod 19 tidligere, fordi vi også flytter medarbejdere ind fra Viby. Så er det nemmere at flytte ind i lokaler, som vores medarbejdere er vant til og nye bedre kan forholde sig til, siger Martin Arildslund Petersen, der er forvaltningschef i Topdanmark.

Kortere tidshorisont

Hos NCC Property Development ser man helt klart, at markedet i stigende grad efterspørger fleksibilitet og derfor allerede har flere Company Houses planlagt.

- Virksomhederne arbejder i dag med meget kortere tidshorisonter, fordi tiderne er mere usikre. Derfor er fleksibilitet centralt, når de vælger at placere sig et sted. Vi ser en stigende efterspørgsel efter lokaler og bygninger, som kan gøres større eller mindre med relativ kort varsel, siger Allan Schouv Jakobsen fra NCC Property Development.

NCC har planer om nye company houses i blandt andet Roskilde, Ballerup, Ørestad og Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.015