23948sdkhjf

Pris på forsinket Aarhus-stadion kan stige med trecifret millionbeløb

For nylig blev det forsinket, og nu er det prisen, der ser ud til at tage et hop i den forkerte retning på det store stadionbyggeri i Aarhus

Byggeriet af det nye fodboldstadion i Aarhus er knap nok begyndt, men starten på opførelsen har vist sig ikke at være uden problemer.

For nylig blev det meldt ud, at usikre jordbundsforhold kunne forsinke byggeriet med op til et halvt år, og nu er prisen tilsyneladende også på vej til at skride.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Avisen kan erfare, at udgifter til det nye stadion kommer til at overstige de 680 mio. kr., som for nuværende er samlet ind til at finansiere det storstilede stadionbyggeri. Faktisk kan det ende med et budgetskred på trecifret millionbeløb, lyder det.

Selvom byggeriet har været i gang i et halvt år, er kontrakten stadig ikke underskrevet med A. Enggaard, som er hovedentreprenør på projektet, hvorfor entreprenøren indtil da arbejder på delkontrakter.

Trods forsinkelsen og den potentielle prisstigning, er byggeprocessen altså i fuld gang, hvor man i øjeblikket er i gang med udgravning af blød jord og opsætning af støttevægge. Forsinkelsen har dog haft konsekvenser for det lokale fodboldhold AGF, som har tabt indtægter på det.

- I forvejen er AGF's økonomiske bidrag til projektet blevet meget større end forventet, og denne forsinkelse påvirker naturligvis vores driftsindtægter, der bliver yderligere belastet, lød det fra AGF i en skriftlig kommentar til mediet Bold den 9. oktober.

Inspireret af ungarsk stadion

Når stadionet efter forventningen bliver færdigt i løbet af 2026, bliver det et moderne et af slagsen, hvor nogle af tidens største tendenser inden for stadion-byggerier bliver tænkt ind i det endelige design.

Det betyder blandt andet, at tribunerne skal være så stejle og så tæt på banen som muligt, samtidig med at hjørnerne skal lukkes. Det er også vigtigt at undgå at bygge for stort, og som arkitekt er det vigtigt tænke helhedsoplevelsen ind i designet.

Det har Lars Peder Pedersen, bygherrerådgiver og projektdirektør Rambøll, tidligere fortalt Licitationen. Han er en del af projektet og står blandt andet for det funktionelle design af det nye stadion.

Her har det været vigtigt at undgå at bygge for stort, og som arkitekt er det vigtigt at tænke helhedsoplevelsen ind i designet, og i den forbindelse har man ladet sig inspirere af Groupama Arena i Budapest i forhold til designet, forklarede han.

- Der er ikke gjort så meget ud af arkitekturen dernede, men hele stadionoplevelsen er som en heksekedel, hvor man sidder 24.000 folk i en ubrudt gryde af lukkede hjørner og stejle tribuner på én etage. Sådan bliver det også med Kongelunden, sagde Lars Peder Pedersen tilbage i juni.

Det, og meget mere stadionbyggeri, kan man læse meget mere om her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078