23948sdkhjf

Materialer må ikke kunne brænde

Boligforeninger efterspørger brandhæmmende materialer i renoveringsprojekter
Ivarsson a/s mærker en øget efterspørgsel fra den almene boligsektor på fibercement facade og byggeplader, som opfylder brandkravene og giver minimal vedligehold.

I Danmark er der mange boliger, som ikke er spor bedre brandsikrede, end den etageejendom der brød i brand i Kolding i fornylig, hvor 123 mennesker mistede deres hjem.

- Jeg vil skyde på, det drejer sig om en trejdedel af vores ejendomme. Mange af boligerne er bygget i midt-tresserne, fordi der dengang var mangel på boliger. Og dengang var der ikke de samme regler, som der er i dag, fortæller Jimmy Poulsen til DR P4. Jimmy Poulsen er direktør i Salus Boligadministration, der administrerer boligselskaberne Aabenraa-, Sønderborg- og Tønder Andelsboligforening og Kolstrup boligforening, der tilsammen udlejer godt 7.500 boliger.

Fælles for de ældre ejendomme er, at de er bygget før 1972, og derfor har de ikke brandmure i loftrummet mellem lejlighederne. I 1972 kom det første reelle bygningsreglement, hvor der var stillet øgede krav til brandsektionering, såkaldte brandmure, i blandt andet loftsrum.

Netop mangel på brandmure i loftsrummet var årsagen til, at ilden kunne brede sig så hurtigt i den etageejendom, der brød i brand søndag den 2. september, skriver Jyske Vestkysten.

Den alvorlige brand i en boligejendom i Kolding får flere leverandører, herunder ivarsson i Rødekro, til at advare om den store risiko der er forbundet ved at benytte brændbare materialer i såvel tag som facadekonstruktioner.

Flere boligforeninger har da også rettet fokus over på brug af de brandhæmmende fibercementprodukter, når boligrenoveringer skal udføres. Efter Etex-koncernen valgte at sammenlægge ivarsson og Promat, således at synergierne mellem eksklusive facader og brandprodukter kunne udnyttes i såvel konstruktions- som byggefasen, har virksomheden oplevet et sandt boom i henvendelser fra blandt andet boligforeninger, som ønsker holdbare tag- og facadeløsninger, der kræver et minimum af vedligehold, og som ikke kan brænde.

Fleksibel løsning

Alle ting går op i en højere enhed, når man vælger fibercement - selv arkitekten kan få det facadeudtryk, han ønsker, uden at han går på akkord med sikkerheden og bygge- og driftudgifterne - Det er en ren win-win situation for alle parter og en løsning, der peger fremad, udtaler Kasper Bregendahl, salgsdirektør i ivarsson A/S.

ivarsson a/s er en af Nordens førende leverandører af en lang række miljøvenlige og brandhæmmende kvalitetsprodukter til facade og tag. I snart 30 år har idégrundlaget hos ivarsson været at markedsføre og sælge innovative materialer til byggeriet, der stiller stadig højere krav til kvalitet, miljø og sikkerhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109