23948sdkhjf

Byggeriet fortsætter fremgangen

Byggeriets omsætning steg med 2,8 procent i december 2011, men træerne vokser ikke ind i himlen
Bygge- og anlægsbranchen drager fortsat nytte af de mange tilsagn givet til byggeriet af almene boliger i 2010.

For det almene boligbyggeri har sammen med oprydningen efter sommerens skybrud for alvor reddet omsætningen i den danske bygge- og anlægsbranche de seneste måneder.

For fjerde måned i træk steg omsætningen i bygge- og anlægsbranchen i december 2011 - denne gang med 2,8 procent fra november til december - viser nye tal fra Danmarks Statistik. Alene i fjerde kvartal af 2011 steg omsætningen med 7,2 procent i forhold til tredje kvartal, så december måned kunne vise en samlet omsætning i bygge- og anlægsbranchen på 16,7 mia. kr. og 48,7 mia. kr. i hele fjerde kvartal.

Reddet af tilsagn

Det er i høj grad de godt 16.500 tilsagn til almene boliger, som blev givet i 2010, inden kommunernes andel af grundkapitalen til almene boliger blev hævet fra syv til 14 procent ved årsskiftet 2010/2011, der øger omsætningen.

Det betød, at 2011 bød på 11.000 påbegyndte almene boliger mod 4.600 i 2010, og det er betalingen for disse, der nu begynder at tilflyde bygge- og anlægsvirksomhederne og bringer omsætningen i vejret.

- De mange tilsagn til byggeri i 2011 er sat i gang i andet halvår, og det er betalingen for disse som nu falder. Men arbejdet efter skybruddet giver også lidt, og så kan vi glæde os over, at der vintervejret har været gunstigt i år, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

Hård konkurrence

Andreas Fernstrøm advarer dog fortsat mod at tro, at træerne vokser ind i himlen, og omsætningen fortsætter opad. Den vil således ende på nogenlunde niveau med 2011.

Konkurrencen er således stadig stor blandt virksomhederne, ligesom de er presset på likviditeten, og bankernes lånevillighed fortsat også er lav.

At virksomhederne derfor også fortsat har det svært ses af mandagens konkurstal, hvor 2012 blev indledt med 74 konkurser i bygge- og anlægsbranchen som omtalt i Licitationen - Byggeriets Dagblad i går.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.399