23948sdkhjf

Endelig Dong-dom kommer i næste uge

Der blev hverken diskuteret frås eller høje cheflønninger på Rigsrevisionens pressemøde om Dong.
Hvor hård en kritik det statslige energiselskab Dong skal lægge ryg til, efter Rigsrevisionens gennemgang af selskabet, får vi først svar på i næste uge.

Det ligger fast, efter at Rigsrevisionens beretning onsdag blev præsenteret på et pressemøde.

- Hvor alvorligt det her er, vil jeg lade være op til statsrevisorerne at bedømme. Det er dem, der lægger kritik-niveauet i sidste ende - og de holder pressemøde i næste uge, sagde rigsrevisor Lone Strøm på Rigsrevisionens eget pressemøde.

Rapporten blev allerede tidligere onsdag offentliggjort på nettet, og derfor var det meste også grundigt gennemtygget, før Rigsrevisionen selv kom på banen.

På pressemødet blev det dog uddybet, at rigsrevisorerne blandt andet mener, at Dong har haft en manglende risikostyring i forbindelse med de større investeringsprojekter.

- Budgettet er overskredet i halvdelen af alle projekter. I enkelte tilfælde med store beløb. Den største overskridelse var lige omkring 960 millioner kroner, siger Lone Strøm.

Hun var flankeret af kontorchef i Rigsrevisionen, Peder Juhl Madsen, der kunne berette om en investering i et gasværk i Wales, hvor der sidste år måtte foretages en nedskrivning på 1,4 milliarder kroner.

Til gengæld var der ikke alvorlig kritik af Dongs meget omdiskuterede lønforhold. Rigsrevisionen understreger, at Dong som et statsejet aktieselskab ikke må være lønførende.

- Men de må godt ligge på niveau med markedet, siger Lone Strøm.

For en tredjedel af det administrative personale gælder det dog, at lønniveauet har ligget over markedets. Det er der dog, ifølge Rigsrevisionen, en plausibel forklaring på.

- Det skyldes, at man har skulle tilpasse niveauerne efter en række fusioner, siger Lone Strøm.

Overraskende for mange var der i beretningen ingen kritik hverken de ekstra høje lønninger, som en lille gruppe chefer i Dong har fået, eller de efter sigende ekstravagante forhold med dyr mad og rejser på business class, som nogle medarbejdere har haft adgang til.

Og årsagen til det er enkel: Ingen af delene er blevet undersøgt af Rigsrevisionen.

Cheflønningerne er i øjeblikket genstand for en voldgift, og derfor vil Rigsrevisionen ikke gå ind i sagen.

- Og det har ikke været en del af vores opgave at undersøge påstandene om frådseri, siger Lone Strøm.

Statsrevisorerne afslører omfanget af deres kritik på et pressemøde næste onsdag.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093