23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

SKAGEN: En investor vil bygge 35 nye boliger inspireret af Bindesbølls berømte fiskepakhuse på Skagen Havn på Lille Strand, og det projekt er blevet et af de mest omdiskuterede byggeprojekter i Skagen i nyere tid. Tre tidligere forslag for bebyggelse af den 5.000 kvm store grund på Vestre Strandvej er blevet skrottet, og det seneste forslag er også blevet mødt med massive indsigelser, skriver Nordjyske Stiftstidende. Plan- og Miljøudvalget valgte derfor på sit seneste møde at udsætte vedtagelsen af lokalplanen for området.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Byråd har godkendt en lokalplan, der baner vej for et byggeri ved Østergade og Rørthvej.

Lokalplanen har været i offentlig høring, og der indkom én indsigelse. Indsigelsen har ført til, at det planlagte byggeri sammenbygges med nabohuset i stedet for med en smal passage mellem de to huse.

HERNING: Ejendomsmægler Poul Jeppesen vil gerne bygge et hus på Nørre Allé 10 midt i Herning, og det vækker stort postyr. Nørre Allé er præget af gamle fornemme villaer, hvoraf flere af dem er bevaringsværdige. Det er den gamle portnerbolige fra 1902, som Poul Jeppesen vil vælte for at bygge et nyt moderne hus, dog ikke fortæller Herning Folkeblad. Alligevel er der utilfredshed med byggeplanen, og kommunalpolitikerne ønsker, at det nye hus i givet fald skal harmonere bedre med omgivelserne end det gør i det foreliggende projektforslag.

Arkitektfirmaet Kjær & Richter har tegnet den 162 kvm store villa i to plan.

REGIONSJÆLLAND

JYLLINGE: En bygherre har søgt om tilladelse til at udvide Jyllingecentret med en tilbygning mod nord og til at opføre et privat sundhedshus og nogle ældreegnede boliger øst for centret.

I projektforslaget er tilbygningen til centret i én etage på cirka 5.800 kvm, der skal rumme en række nye butikker. Der bliver parkeringskælder under tilbygningen og parkering øst og syd for centret.

Projektforslaget lægger også op til, at bygge et sundhedshus i to etager lige øst for den eksisterende benzintank. Boligerne er tænkt i to eller tre etagers blokke, og kommer til at ligge på en del af det grønne areal øst for centret.

Roskilde Byråd vil gerne høre borgernes synspunkter, inden lokalplanen bliver lavet. Derfor er der en indledende offentlig høring om projektforslaget fra den 1. marts til den 21. marts. Der holdes desuden borgermøde den 15. marts.

Efter høringen laver kommunen et lokalplanforslag, og der vil være endnu en offentlig høring i juli og august, inden byrådet tager endeligt stilling til den nye lokalplan.

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSSUND: Frederikssund Byråd har vedtaget et kommuneplantillæg og en lokalplan for et sommerhusområde ved Over Dråby Strand. Vedtagelsen betyder, at der kan opføres 22 nye sommerhuse med tilhørende fællefaciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109