23948sdkhjf

Elever: Mester skal også engagere sig i skolen

Erhvervsskoleeleverne erkender, at de mangler kompetencer, men det er ikke kun skolernes ansvar.
Vi er ikke dygtige nok, når vi starter i praktik.

Det erkender Erhvervsskolernes Elev-Organisation, efter en undersøgelse fra Håndværksrådet har vist, at hver femte mester er utilfreds med elevernes udbytte af undervisningen.

- Mange får et kulturchok, når de kommer ud i praktik, for de har aldrig prøvet at arbejde i en virksomhed før, og de har aldrig oplevet at have en mester, siger formand Morten Ryom og tilføjer:

- Det er noget helt andet, end det man er vant til fra uddannelsessystemet.

Men eleverne mener også, at håndværksmestrene selv har et ansvar for at føre en dialog med de lokale erhvervsskoler, så undervisningen bliver bedre.

- De håndværksmestre, der er mest tilfreds med undervisningen, er dem, der kommer op på skolen og snakker med underviseren.

- Jeg har oplevet en mester, som kom på skolen mindst en gang om ugen, og han fik det, som han ville have det, og samtidig fik han de bedste lærlinge, forklarer elevformanden.

Han mener samtidig, at en kommende reform af erhvervsuddannelserne bør indeholde en ændring af det indledende grundforløb, så det tilvænner eleverne til arbejdsmarkedet.

Til en start skal man møde fra klokken otte til klokken 13, som man er vant til fra folkeskolen, men mod slutningen skal man møde fra klokken syv til klokken 15, som man vil gøre i praktiktiden.

Direktøren for Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov, erkender, at der er et problem med kvaliteten på uddannelserne, og han ønsker sig derfor et længere grundforløb.

Samtidig forventer han, at lærernes nye arbejdstidsregler, som træder i kraft i sommeren 2014, vil gøre en forskel.

- Jeg forventer, at det vil give et markant kvalitetsløft, fordi man får mulighed for at indrette undervisningen på nogle helt andre måder, påpeger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089