God udbudspolitik giver flere lærepladser
Det giver flere praktikpladser, når de små og mellemstore virksomheder har noget at lave
Det kan nemlig ifølge formanden være med til at sikre oprettelse af flere praktikpladser.
- Uden arbejde er det ualmindelig svært at skabe flere praktikpladser. Så en løsning af problemer hænger sammen med ikke mindst staten og kommunernes vilje til at udbyde opgaver, som de små og mellemstore virksomheder har mulighed for at byde ind på og hive hjem. Det er nemlig en kendsgerning, at det er de små og mellemstore virksomheder som trækker det helt store læs, hvad angår uddannelsen af de unge, lød appellen fra malermestrenes formand på organisationens årsmøde.
Per Vangekjær advarede også imod at gøre de tekniske skoler til et sted, hvor man sender alle dem hen, man ellers ikke ved, hvad man skal gøre ved.
- Bommen bliver endnu en gang sænket, og den laveste fællesnævner bliver normen. Vi har ikke behov for unge, der bliver tvunget ind på en eller anden tilfældig uddannelse. Vi har ikke brug for, at unge, der enten mangler evnerne eller viljen bliver tvunget i gang med en uddannelse. Vi har brug for dygtige og kvalificerede unge, der vil noget med deres uddannelse, sagde han.
- Alle anstrengelser for at give uddannelserne på erhvervsskolerne prestige, arbejdet med undervisningsdifferentiering, eliteforløb og mulighederne for både at blive danmarks- og verdensmester i håndværksfag risikerer at blive tabt på gulvet. Alle unge fortjener en chance. Skolerne kan og skal hjælpe svage elever. Men samfundet og vi har et afgørende behov for at kunne tiltrække dygtige, kvalificerede og ambitiøse unge, der vil noget med deres erhvervsuddannelse: Det bliver desværre sværere og sværere, når skolerne igen bliver stemplet som taberfabrikker, lød advarslen fra Per Vangekjær.