23948sdkhjf

Helsingør skal satse på håndværksfirmaer

Cowi-rapport anbefaler Helsingør at satse på de eksisterende erhverv
Når det ikke er rentabelt at investere i erhvervsbyggeri til lager, produktion eller kontor, skal Helsingør Kommune i stedet satse på de styrker, der er allerede er i kommunen, inden for håndværk og produktion.

Sådan lyder anbefalingen fra rådgivningsvirksomheden Cowi i en rapport om udviklingsmuligheder i Helsingør Erhvervsområde.

I går kunne Licitationen - Byggeriets Dagblad fortælle, at det ifølge Cowis analyse var en dårlig forretning at investere i erhvervsbygninger til lager, produktion og kontor i Helsingør.

- I disse år sker den store udvikling i det nære hovedstadsområde. Rapporten viser, at det ikke ser så godt ud i Helsingør. Derfor anbefaler Cowi, at vi i stedet sætter fokus på vores eksisterende virksomheder, forklarer John Christensen (S), som er næstformand i Helsingørs Kommunes Beskæftigelses- og Erhvervsudvalg.

Miljø- og energiprofil

Cowi anbefaler kommunen at satse på de håndværks- og produktionsprægede virksomheder, der beskæftiger sig med blandt andet beton, plast, jern og metal.

I forbindelse med, at Forsyning Helsingør har planer om at flytte ind i erhvervsområdet, foreslår Cowi, at kommunen arbejder på at give området en miljø- og energiprofil.

- Vi skal ikke tro, at vi kan få store virksomheder til Helsingør, og at Helsingør skal rumme store domicilbyggerier. I stedet skal vi forbedre vilkårene for de virksomheder, vi har, siger John Christensen.

Ifølge John Christensen lytter politikerne til Cowis anbefalinger.

- I første omgang har vi besluttet at arbejde med lokalplanerne for at skabe bedre udviklingsmuligheder for virksomhederne i området. Vi vil give erhvervslivet mulighed for at udvide deres arealer ved at acceptere, at de bygger lidt højere og tættere, siger han.

Nedslidt område

Ifølge John Christensen er det vigtigt, at Helsingør sætter fokus på erhvervsområdet, selv om det ikke er rentabelt lige nu for investorer at satse på området.

- På længere sigt vender markedet igen, og så er København forhåbentlig fyldt så meget, så flere virksomheder får øjnene op for Helsingør. Til den tid skal vi være klar til at tage imod nye virksomheder, siger John Christensen.

Han påpeger, at det i den forbindelse er vigtigt at give Helsingør Erhvervsområde et løft:

- Erhvervsområdet er et lidt ældre og til en vis grad nedslidt område. Hvis kommunen og virksomhederne i fælleskab arbejder på at gøre området mere attraktivt ved at foretage mindre renoveringer og ved at rydde op, kan vi komme langt.

Nej tak til boliger

Cowis analyse viser, at det muligvis vil være rentabelt at udvikle grunde til boliger i området, men den vej er ifølge John Christensen ikke den rigtige at gå.

- Jeg er meget betænkelig ved idéen om boliger i erhvervsområder. I Helsingør Byråd har vi netop besluttet, at der ikke længere må opføres boliger i et erhvervsområde i Espergærde, fordi det er problematisk i forhold til miljøkrav. Mange af beboerne har eksempelvis klaget over, at der er for meget støj, forklarer John Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079