Byggecentrene mangler unge
Landets byggecentre prøver at tiltrække flere unge ved at gøre op med et lidt støvet image
Godt halvdelen af branchens medlemmer har i øjeblikket elever, og der skønnes at være omkring 500 elever i branchen. Men der er plads til flere, og omkring halvdelen af branchens medlemmer er utilfredse med mængden af ansøgninger, når de slår elevstillinger op. Derfor skal støvet børstes af byggecentrenes image - også fordi man synes det er et paradoks, at byggecentrene kan tilbyde praktikpladser, mens tusindvis af unge står uden en læreplads.
Ifølge en undersøgelse, som Danske Byggematerialer har fået gennemført, oplever branchens elever, at deres venner har svært ved at forstå, at man har valgt en elevplads i et byggecenter.
Gode karrieremuligheder
- Branchens egne elever er meget tilfredse med uddannelsen og branchen. De unge er især glade for de mange muligheder, de har for at gøre karriere. De har et højt ambitionsniveau, og 64 procent ønsker at opnå en lederstilling. Blandt dem forventer to ud af tre at få en lederstilling inden for fem år efter afsluttet elevuddannelse, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.
Det bekræfter en af de unge, der har gennemført en uddannelse som sælger hos Davidsen A/S.
- Mange tror, at det at arbejde i en trælast handler om at bære rundt på træ, men det er langt fra tilfældet. Jeg har et stort ansvar og taler med leverandører og rådgiver både professionelle håndværkere og private kunder. Jeg er færdiguddannet, og kan nu fortsætte her eller blive konsulent hos en af leverandørerne, så der er også gode karrieremuligheder, siger Jakob S. Jensen.