Fynsk entreprenørfirma konkurs
O.V. Engstrøm indgav i mandags selv konkursbegæring. Banken sagde stop
Ifølge Fyns Amts Avis var det bankforbindelsen, Nordea, som sagde stop.
- Vi havde en garantiramme, som vi ville have udvidet, fordi vi havde vundet licitationen på SG-huset. Men det ville Nordea ikke. De meddelte i stedet, at de ville have os helt ud af deres bøger, siger direktør Ove Engstrøm til Fyns Amts Avis.
Entreprenørfirmaet har netop vundet licitationen på opførelsen af Svendborg Gymnastikforenings nye gymnastikcenter til 56 mio. kr., og her havde O.V. Engstrøm brug for en udvidelse af sine garantier, og hen over fredag og weekenden blev der arbejdet for at finde en redning blandt andet ved at få underentreprenørerne til at stille med garantier, men det lykkedes ikke.
Ingen rygdækning
O.V. Engstrøm har kørt med underskud de seneste to år med i alt 11 mio. kr. Men trods en positiv egenkapital og et forventet underskud på 300.000 kr. i 2011 sagde Nordea nej til øget kreditter.
Hos Nordea forstår bankens advokat og kurator i konkursboet Claus Olsen ikke, at O.V. Engstrøm valgte at byde på gymnastikcentret.
- Engstrøm gik ind i projektet uden at have finansiel rygdækning fra Nordea og har åbenbart heller ikke kunnet finde andre muligheder for at stille den nødvendige garanti, siger Claus Olsen til Fyns Amts Avis.
Han oplyser også, at entreprenørfirmaet var blevet vurderet så økonomisk trængt, at der ville være en reel risiko for, at firmaet ikke kunne løfte opgaven. Og det var derfor risikoen for en misligholdelse af kontrakten og deraf følgende erstatningsansvar, som ifølge Fyns Amts Avis fik Nordea til at smække kassen i og kræve fuld indfrielse af lån og garantier.
To ejendomme
Nordea har 11,5 mio. kr. i klemme, og er boets største kreditor. Men konkursboet er ikke helt blottet for værdier, idet det har to ejendomme, som er bogført til den offentlige ejendomsværdi på 10,3 mio. kr. Dertil kommer varelagre og driftsmidler, som kan realiseres.
O.V. Engstrøm havde ved konkursen omkring 30 ansatte.