23948sdkhjf

Odense sætter ind mod forkerte BBR-tal

Odense Kommue sender brev til boligejere med opfordring til at kontrollere, om deres BBR-registreringer er i orden
Det har i en årrække stået klart, at oplysningerne i Bygnings- og Boligregistret (BBR) har store mangler, og at omkring 25 procent af alle danske enfamilieshuse er opmålt forkert.

Det koster årligt de danske kommuner tabte indtægter i afgifter, men det kan ifølge Odense Kommune også blive dyrt for den enkelte boligejer. Derfor har Odense Kommune nu sat gang i et projekt, der skal sikre, at alle bygnings- og boligejere har registreret deres BBR-tal korrekt.

- Vi tror, det ofte er en forglemmelse, at man ikke får opdateret oplysningerne i BBR. Hvis man i en ferie får indrettet værelser i loftsrummet eller sætter et drivhus op i haven, er det nok de færreste, der tænker over, at det skal anmeldes, siger Mette Beck Nielsen, der er kontorchef i Odense Kommunes Byggesag.

Rammer belåningsværdi

Ved større tilbygninger har man ofte en entreprenør eller et byggefirma, der gør en opmærksom på ansvaret, men det gælder ikke, hvis der er tale om gør det selv-arbejde.

Hvis eksempelvis udestuen bliver oversvømmet, dækker forsikringen ikke, hvis den ikke er registreret som bolig. Hvis boligen er opmålt for lille, vil det også gå ud over belåningsværdien, som bliver beskåret.

Det kan altså blive dyrt for den enkelte boligejer at glemme at registrere nye bygninger, men det fører også til tabte indtægter for det offentlige.

Odense Kommune sender derfor i denne måned breve ud til nogle af de borgere og virksomheder, der ikke har helt korrekt registrerede BBR-tal.

- Som udgangspunkt vil vi bare gerne hjælpe folk med at få opdateret deres BBR-tal. Brevene skal ses som en venlig hilsen om, at man lige skal tjekke, om alt er registret korrekt – eller om der er noget, der kræver en byggetilladelse, fortæller Mette Beck-Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094