23948sdkhjf

Udsatte boligområder modtager millioner

En ny pulje skal sparke gang i en positiv udvikling i de særligt udsatte boligområder
Hvis de udsatte boligområder skal blive attraktive og udvikle sig i en positiv retning, skal der en ekstraordinær boligsocial indsats til.

Det er partierne bag satspulje-aftalen enige om og har derfor afsat 30 mio. kroner over to år til en ny pulje, der skal styrke en helhedsorienteret indsats i boligområder, der enten er karakteriseret som udsatte, eller som har risiko for at blive det.

- Vi ved fra tidligere erfaringer, at hvis vi for alvor skal gøre en forskel for de udsatte boligområder, skal de forskellige parter arbejde sammen. Derfor ønsker vi med de 30 mio. kroner i den nye pulje at styrke samarbejde, hvor myndigheder, politi og boligorganisationerne løfter i flok og samtidig arbejder for at skabe flere praktikpladser til de unge i boligområderne, siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter.

Tre hovedområder

For at skabe den bedste effekt er puljemidlerne rettet mod aktiviteter inden for tre hovedområder, som erfaringsmæssigt har en stor betydning for udviklingen.

Derfor skal puljen blandt andet støtte aktiviteter rettet mod unge, tryghedsfremmende indretning af boligområder, boligsocial bekæmpelse af kriminalitet samt beskæftigelsesindsatser.

Sidstnævnte skal blandt andet udmønte sig i etablering af praktikpladser for unge i regi af en partnerskabsaftale mellem BL og Dansk Byggeri.

Derudover støtter en mindre del af puljen særlige udlejningsforsøg, hvor boligselskaberne kan afprøve nye metoder til udlejning af de lejligheder, der kan være svære at få lejet ud.

Puljen er målrettet kommuner og almene boligselskaber, som kan søge puljemidlerne. Midlerne er fordelt med 15 mio. kroner i henholdsvis 2013 og 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129