23948sdkhjf

Velkommen til et længere liv

Danskerne lever længere, og derfor er vi også nødt til at tage hånd om det længere liv på forsvarlig vis. Når samfundet samtidig står og mangler hænder, så må vi prioritere på en måde, så vi bedre kan holde til at have et længere liv. For det er ikke blot et længere liv. Det er også et længere arbejdsliv.

Forebyggelsesfonden som blev oprettet i 2007, er et eksempel på et tiltag, som skal gøre det bedre at leve længere, også på arbejdspladsen. Hvis vi forebygger slidskader, kan vi bedre holde til at arbejde længere.

Den daværende regering afsatte i 2007 i forbindelse med det brede velfærdsforlig tre mia. kroner til formålet, og der kan gives op til samlet 350 mio. kroner til formålet årligt. Og de første resultater er på banen. Faktisk beskriver vi i Licitationen Byggeriets Dagblad netop i dag et projekt om en vogn, der skal lette murerarbejdsmandens byrder, så ryg og skuldre ikke nedslides.

Forebyggelsesfonden er en investering, som på sigt vil kunne give et særdeles fornuftigt afkast. Ikke alene skåner man medarbejderne ude på arbejdspladserne. Ofte ender det også med en højere effektivitet og stigende produktivitet.

Nedslidning er noget som forekommer på mange måder. Det er ikke kun fysisk nedslidning, der drejer sig om, men også den psykiske nedslidning. Mange arbejdspladser er hårdt belastede også på dette område, og det skal der gøres noget ved.

Nedslidning er ikke noget nyt. Fænomenet har været kendt i mange år, og alt for mange arbejdsomme mennesker har måttet forlade arbejdsmarkedet i utide, fordi kroppen eller psyken sagde fra. Det kan vi som samfund ikke være bekendt, og det kan samfundet heller ikke være tjent med. Især ikke, når der faktisk er tale om en “win-win" situation, som det hedder på nudansk.

Forebyggelse kombineret med mere fleksibilitet på arbejdsmarkedet, kan bære os igennem et længere liv, og ikke mindst et længere arbejdsliv.

Men skal det for alvor gennemføres, så kræver det en positiv indstilling. I det konkrete eksempel i dagens avis er det en såkaldt stenvogn. Inden for stilladsområdet har man i flere år også arbejdet med nogle mere effektive og arbejdsmiljøvenlig hejsesystemer. For det skal nemlig også kunne gennemføres. Det kan ikke hjælpe, at man står med et godt redskab, som det så viser sig at man ikke kan anvende, fordi stramme arbejdsmiljøregler - som kan være fornuftige nok, bremser for at anvende dem i praksis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093