23948sdkhjf

Markante bygninger kæmper om pris

Et akvarium, en motorvejsbro og en idrætshal er med i opløbet til den prestigefyldte In-situ Pris
Kan et af verdens mest almindelige byggematerialer skabe både dramatik, elegance og nye oplevelser?

Ja, når beton støbes på den rigtige måde med den rigtige idé, så kan det – og blive værdigt til at modtage årets In-situ Pris for beton støbt på stedet.

Derfor er Den Blå Planet, Miljøhallen på Gl. Hellerup Gymnasium i Hellerup og den nye motorvejsbro over Funder Ådal mellem Herning og Silkeborg nu alle nomineret til In-situ Prisen 2013, der uddeles af Dansk Beton Fabriksbetongruppen under Dansk Byggeri.

- Det kendetegner de tre projekter, at de ikke kunne være løst med andet end in-situ støbt beton ud fra den idé, bygherrer og rådgivere har haft. De har udnyttet, at in-situ støbt beton kan modelleres og formes, og har støbt det præcist, som de ville have det og dermed skabt både dramatiske og elegante konstruktioner, fortæller Signe Kongebro, der er formand for bedømmelseskomitéen og associeret partner i Henning Larsen Architects.

Fra vand til vej

Det nye Danmarks Akvarium – også kaldet “Den Blå Planet" – står som en markant skulptur i vandkanten mellem Kastrup Havn og Amager Strandpark ved København. Mere end 60 akvarier er fordelt over de 9.000 kvm, som udgør Nordeuropas største og mest moderne akvarium. 3XN har tegnet bygningen med Moe & Brødsgaard som rådgivere og MT Højgaard som entreprenør.

Miljøhallen på Gl. Hellerup Gymnasium er tegnet af BIG Group og arkitekten Bjarke Ingels – som i øvrigt selv er tidligere elev på gymnasiet. For at få plads til den 1.200 kvm store idrætshal er der skabt en stor kasse af beton støbt ned i undergrunden med et tag af træ på limtræsspær. Rådgivere er EKJ Rådgivende Ingeniører og Grontmij med CG Jensen som entreprenør.

Bag motorvejsbroen over Funder Ådal står arkitekt Kresten Bloch fra Thing & Wainø. Den 740 meter lange motorvejsbro er bygget som to blødt svungne og parallelle broer ved taktvis fremskubning – blandt andet for at tage mest muligt hensyn til det sårbare miljø i ådalen under broen. Broen er projekteret af K+S Ingenieur-Consult GmbH & Co med bistand fra Niras, mens Züblin Dywidag. stod for udførelsen.

Uddeles til marts

Seneste modtager af In-situ Prisen var Skateparken i Fælledparken i København.

Tidligere har både det rombe-formede vandværk Nibsbjerg Vandcenter i Holstebro, kunstmuseet HeartT i Herning og Elefanthuset i Københavns Zoo modtaget prisen.

In-situ Prisen 2013 uddeles på Bæredygtig Beton-konferencen på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i København den 19. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078