23948sdkhjf

Fra fæstning til cykelfest

Projektet Københavns Befæstning har med GHB-landskab skabt et nyt københavnsk åndehul
Fredag åbnede en ny cykeludfordringsbane i Brøndby. Banen er den tredje på Vestvolden, og alle indbyder de til leg, ræs og frisk luft.

Oprindeligt blev befæstningen på vestegnen opført som en reaktion på 1864-nederlaget og den indlysende frygt for tysken.

I dag har samarbejdspartnerne bag motionsprojektet - Brøndby Kommune, Kræftens Bekæmpelse, Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen - mere fredelige bagtanker:

Cykeludfordringsbanen skaber nye muligheder for at bevæge sig på en sjov og anderledes måde med sin cykel. Man kan navigere rundt blandt hop, sving og pumptracks, og blive inspireret af de mange cykelvideoer på mobilapplikationen Københavns Befæstning.

Mere motion

Målet med de i alt fire cykeludfordringsbaner er at skabe et sjovt, anderledes og udfordrende rum for bevægelse og motion.

Cykelbanen er en del af et større projekt med fokus på at skabe bevægelses- og motionsmuligheder langs Københavns Befæstning.

Cykeludfordringsbanen, der blev indviet fredag er tegnet af GHB-landskab, der med sine 22 medarbejdere tidligere har taget sig kærligt at blandt andet Niels Bohr Science Park, Dantes Plads, forpladsen til Statens Museum for Kunst, forvandlingen af Vartov ved Rådhuspladsen og meget andet.

Beskyttende ring

Københavns nyere Befæstning består af en række forter, batterier og volde, der ligger som en beskyttende ring om hovedstaden.

Hovedparten af Befæstningen blev opført mellem 1885 og 1894, som reaktion på nederlaget til tyskerne i 1864. Krigsteknologien overhalede imidlertid Befæstningen, og den blev nedlagt som forsvarsværk efter 1. Verdenskrig.

Enkelte anlæg har dog været i brug indtil for få år siden, herunder Ejbybunkeren på Vestvolden, som Forsvarets Efterretningstjeneste først rømmede i 2004. Ejbybunkeren er nu indrettet som oplevelsescenter med mobilspil, digitale lege og gamle artefakter fra bunkerens brugstid.

En revitalisering

Et partnerskab bestående af Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen har taget initiativ til at revitalisere Københavns nyere Befæstning.

Partnerskabet har afsat 175 mio. kroner til at synliggøre og istandsætte Befæstningen, formidle den som en samlet attraktion og skabe mulighed for fysisk aktivitet og oplevelser. Partnerskabet samarbejder med kommuner og grundejere om at realisere projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09