Mulighedernes storm
Men når man så har smidt de negative briller, så er det jo et faktum, at klimaet i disse år ændrer sig væsentligt i Danmark. Det betyder ændrede byggeskikke, masser af renovering og reparationer og megen anden aktivitet såsom innovation og planlægning.
Det betyder at det faktisk er mulighedernes klima, vi bor midt i. Hvis vi forstår at udvikle byggesektoren med de ændringer, der sker omkring os i forhold til klima og energi, så er der ganske mange forretningsmæssige muligheder.
Vi må ikke sidde og forfalde til, om der nu snart kommer en storm, så vi kan få noget at lave. Det må ikke blive en sovepude for at udvikle os, og selvom ødelagte huse nu kan give arbejde et stykke tid, så må nye initativer og tiltag ikke bare blive lagt på hylden - for nu kører det jo igen". Det er en stakket frist.
Tværtimod bør en storm som denne sætte nye kreative tanker i gang i virksomhederne. Det handler blandt andet om at finde løsninger, der kan sikre bygningerne mod ødelæggelse, samtidig med, at man inkorporerer det med energirigtige løsninger.
Når vi nu taler om klima, så er der også noget der hedder et investeringsklima. Og det ser ikke for godt ud. Når man i Vestjylland ikke engang kan låne til et hus, fordi markedet har presset priserne i en lille landsby ned i en god halv million kroner for et udmærket byhus, så er der noget galt. For det er jo også her at aktiviteten på det private marked gerne skulle give beskæftigelse og udvikling.
Planen med at få internet lagt ud til hele landet haster. Manglen på ordentlige netforbindelser er en af grundene til, at man ikke kan få virksomheder til at bosætte sig i disse områder. Der skal gøres noget for investeringsklimaet. Det andet klima skal byggesektoren nok tage sig af.