23948sdkhjf

Yderst solide virksomheder

Nogle af de 23 virksomheder har en imponerende soliditetsgrad, mens andre hænger slemt bagefter
Soliditetsgraden beregnes som egenkapital ganget med 100 divideret med de samlede aktiver. Det vil sige, at soliditetsgraden viser, hvor stor en del af aktiverne, der er finansieret af egenkapital. En høj soliditetsgrad er derfor en fordel, fordi det viser, at en stor del af aktiverne er egenkapitalfinansierede, og dermed er virksomheden mindre afhængig af eksterne långivere. Man kan også sige, at soliditetsgraden viser, hvor solid virksomheden er.

Per Hansen Entreprise a/s klarer sig bedst i denne sammenhæng med en soliditetsgrad på 69,8, men denne virksomhed har også en lav aktivmasse, der i 2011 beløb sig til 2,3 mio. kroner i alt. Aktivmassen består i øvrigt udelukkende af omsætningsaktiver, det vil sige diverse tilgodehavender og likvide beholdninger, mens anlægsaktiverne er skrevet ned til nul.

Brandis A/S, der leverer en egenkapitalforrentning på 64,3 procent, opnår kun en soliditetsgrad på 16,8 procent. Den relativt lave soliditetsgrad skyldes, at de samlede aktiver er vokset fra kun 9,7 mio. kroner ved udgangen af regnskabsår 2011 til godt 26 mio. kroner ved udgangen af seneste regnskabsår, der sluttede 30. april 2012. Den store vækst i aktiverne skyldes dog ikke, at firmaet har anskaffet sig mange nye anlægsaktiver, men skyldes derimod hovedsageligt, at tilgodehavender fra kunder er vokset fra 5,5 mio. kroner i 2011 til 16,9 mio. kroner i seneste regnskabsår og er derimod udtryk for den stigende aktivitet i branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099