23948sdkhjf

Internationalt nedrivermøde i Holland

Danmark med i front på den internationale nedrivningsscene
Umiddelbart kan det synes som en vovelig affære at booke værelse på det femstjernede hotel NH Grand Hotel Krasnapolsky lige i hjertet af Amsterdam efter begyndelsen af november.

Torsdag den 31. oktober invaderes hotellet nemlig af folk fra hele Europa, der er eksperter i at lægge bygninger i grus. Den europæiske organisation for nedrivningsbranchen, European Demolition Association, mødes til årsmødet World Demolition Summit 2013 med massivt rykind af store og små nedrivningsvirksomheder såvel fra hele Europa som amerikanske gæster.

Danmark er med i front på flere områder. Dels er der danskere med både i den internationale forenings bestyrelse og i dommerpanelet, der udpeger årets bedste nedrivningsprojekter i forskellige discipliner i World Demolition Awards. Men ikke mindst er det i mange tilfælde Danmark, der skæves til fra øvrige nationers nedrivningsvirksomheder.

I førertrøjen

- Der er slet ingen tvivl om, at Danmark er i førertrøjen med nedrivning. Miljømæssigt og med genbrug er Danmark helt i front, hvor også Holland og Sverige markerer sig pænt. Sydeuropæerne har gode intentioner om at gøre tingene godt og rigtigt. Men intentioner alene gør det jo ikke. Og de er solidt bagud både hvad lovgivning og kontrol angår, fortæller adm. direktør Morten Brandis fra nedrivningsfirmaet Brandis A/S i Smørum. Han er den danske repræsentant i den internationale bestyrelse.

Tidligere var det Brandis senior, entreprenør Jan Brandis, der indtog den danske bestyrelsesplads. Tilmed i en periode som præsident for EDA – European Demolition Association.

- Ved årsmødet diskuteres støv, støj og hvide fingre. Det handler meget om arbejdsmiljø og metoder. Og det er rigtigt, at mange af de andre nationer halser langt efter Danmark. Da man fandt ud af, at Danmark allerede har etableret en egentlig nedriveruddannelse, var der nogle, der fik travlt. Briterne havde gang i nogle planer om at lave en uddannelse, men vi overhalede dem simpelthen indenom, siger Jan Brandis.

Dansk bejler til pris

En dansk nedrivningsvirksomhed er også med i finalefeltet i årets dyst om hæder og ære i forskellige kategorier inden for nedrivning. Firmaet J. Jensen A/S i Lynge er blandt de sidste fire, der bejler til prisen for miljø og genanvendelse ved nedrivning.

Et af medlemmerne i den otte mand store dommerjury er i øvrigt også dansk. Henrik Bonnesen fra Cowi, har siddet i dommerpanelet, siden det internationale nedrivnings-træf blev afviklet første gang for fem år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172