23948sdkhjf

Udkantsdanmark skal have et bedre image

Lemvig Kommune har fået penge til at give en bedre klang for potentielle tilflyttere
Det skal være mere attraktivt at bosætte sig i Udkantsdanmark - eller Vandkantsdanmark.

Det har de mange gode ideer til i Lemvig, der af en pulje på ni mio. kroner fra By-, Bolig- og Landdistriktsministeriet har fået næsten 1,2 mio. kroner til to projekter, som har det til fælles, at Lemvig vil prøve at vende en udvikling, der betyder, at der gennemsnitligt forsvinder 200 borgere hvert år.

Det ene projekt handler om at tiltrække nye borgere, det andet om at fortsætte arbejdet med at rive gamle og faldefærdige ejendomme ned og hjælpe beboere videre til en bedre bolig.

- Vi skal have vendt den negative diskurs omkring Udkantsdanmark og grimme begreber som den rådne banan. I stedet skal det have en positiv klang, når man hører Lemvig omtalt, siger udviklingschef i kommunen Anders Holm.

I et projekt, der i øvrigt er fælles med nabokommunen Struer, vil man tiltrække nye borgere ved at få skabt et andet og bedre image.

- Mange virksomheder i området har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og derfor handler det om at skabe positive associationer, når personer overvejer at søge et job i vores område. Vi skal tale til den målgruppe, som tænker på at flytte til området, og det vil vi gøre ved at slå på, at vi er en friluftskommune for aktive mennesker og at vi er en stærk kommune for børnefamilierne. Vi har noget, som andre ikke har. Samtidig findes der vel næppe en kommune med så mange muligheder for at få en bolig med udsigt over vandet - en herlighed, som mange efterspørger - ligesom vi har mange ejendomme, hvor familier har mulighed for at have hest. Disse fortællinger skal vi ud med, siger Anders Holm.

Det er blandt andet tilflyttere, der er blevet glade for at flytte til Lemvig, der skal være med til at sælge kommunen til potentielle tilflyttere.

Menneskelig dimension

I et andet projekt får Lemvig Kommune støtte til at hjælpe.

- Vi har siden 2010 i kraft af indsatspuljerne revet flere end 100 ejendomme ned, hvoraf de fleste har været forladte boliger eller lader. Nu vil vi kigge på dårlige boliger, som fortsat er beboet. Det handler om at hjælpe personer, som måske ikke kan overskue en flytning, med at finde noget nyt og bedre at bo i. Det giver samtidig mulighed for enten at få nedrevet eller totalistandsat de dårlige boliger. Pengene går til den menneskelige dimension, siger planchef Kirsten Eldon.

Positiv udvikling

I alt 32 projekter fra den såkaldte Landdistriktspulje har fået penge til forskellige forsøgs- og udviklingsprojekter. Mange drejer sig om udvikling af turisme, andre om samarbejde mellem butikker og leverandører og ejerskab til lokalområdet.

- Med penge fra Landdistriktspuljen er vi med til at skubbe en positiv udvikling i gang. Der er kommet rigtig mange gode ansøgninger, og det siger mig, at midlerne fra Landdistriktspuljen går til det rette formål, siger Carsten Hansen, minister for By, Bolig og Landdistrikter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.192