23948sdkhjf

FLSmidth forhøjer australsk bud

Den danske industrigigant er parat til at give 2,18 mia. kr. for det australske mineralselskab Ludowici
FLSmidth er så fast besluttet på at erhverve det australske mineralsselskab Ludowici, at selskabet nu forhøjer sit bud på australierne fra tidligere 7,2 til 10 australske dollar pr. aktie (60,95 kr.) eller samlet 2,18 mia. kr.

Det sker efter, at det amerikanske selskab Weir Group den 10. februar gav et ikke-bindende bud på Ludowici på 7.92 australske dollar. Efterfølgende har Weir bedt de australske myndigheder om en kendelse, der forhindrer FLSmidth i at forhøje sit tilbud til Ludowicis aktionærer, da Weir mener, at FLSmidths første bud fra den 23. januar er bindende.

Det er FLSmidth selv sagt ikke enig i, da buddet fra januar var en betinget aftale og ikke et endeligt bud.

Bestyrelsen for Ludowici anbefaler da også sine aktionærer at sige ja til det forhøjede tilbud fra FLSmidth, der er givet på basis af en betinget købsaftale, forudsat der ikke kommer et bedre tilbud. Ligeledes er købsaftalen betinget af, at de australske myndigheder ikke giver Weir Group medhold i en sin klage.

Lykkes det FLSmidth at erhverve Ludowici, giver det FLSmidth et solidt fodfæste ikke bare i Australien, men også i de store minelande Sydafrika, Indien, Kina, Chile, Peru og USA, hvor Ludowici er repræsenteret.

Det 154 år gamle Ludowici med hovedsæde i australske Brisbane har godt 1.000 ansatte på verdensplan og er førende inden for kulcentrifuger, vibrationssigter og tilhørende sliddele og serviceydelser til mineralindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093