23948sdkhjf

Byggelærlinge siger nej til skolepraktik

Hver anden uden praktikplads siger nej til skolepraktik
Lidt over halvdelen af de godt 2.400 lærlinge, som netop nu står uden praktikplads i et af byggefagene, har sagt nej til en skolepraktikplads og dermed en mulighed for at færdiggøre deres uddannelse.

Det viser en undersøgelse, som Dansk Byggeri har gennemført på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik.

- Det er skolepraktikkens dårlige ry, størrelsen af skolepraktikydelsen og i nogle tilfælde behovet for at flytte, der får eleverne til at fravælge skolepraktik. Politikere og fagforeninger har en tendens til at give virksomhederne ansvaret for, at de unge står uden praktikplads. Det er rigtigt, at vi i erhvervslivet skal gøre alt, hvad vi kan for at udnytte den praktikpladskapacitet, der er i virksomhederne. Men de unge må også selv tage ansvar, siger Louise Pihl, der er afdelingschef i Dansk Byggeri.

Til at leve for

Det er især de unge i aldersgruppen 15-19 år, der fravælger skolepraktikken. I denne aldersgruppe har hele 55 procent sagt nej til skolepraktik.

- Det er helt uforståeligt, at de unge direkte fravælger en uddannelsesmulighed. De bliver nødt til at se på deres praktikforløb som en uddannelse og ikke et job. Skolepraktikydelsen er i øvrigt højere end SU’en, så den er helt bestemt mulig at leve for, siger Louise Pihl.

Hun mener, at de unge skal se skolepraktikken som et springbræt til at få en praktikplads i en virksomhed og understreger, at det er ganske få, der har alle praktikforløb på skolen.

Byggeriets kø af praktikpladssøgende er vokset med 60 procent det seneste år. I den samme periode er antallet af praktikpladssøgende i skolepraktik kun vokset med 12 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094