23948sdkhjf

En varm december kan give besparelse på varmeregning

Den grønne jul kan betyde en billigere varmeregning i december. December 2013 var den næstvarmeste siden 1936.
December plejer at være kendetegnet ved at være kold og dyr. Men kold har den bestemt ikke været i denne vinter. December 2013 skriver sig nemlig ind i vejrkalenderen som den næstvarmeste december siden 1936.

Og det kan komme til at lune på varmeregningen og i pengepungen. Indtil videre har energibehovet til opvarmning under fyringssæsonen 2013/2014 været 21,6 procent lavere end sidste års fyringssæson, viser nye tal for graddage fra Teknologisk Institut.

Og fortsætter de lune takter, tyder det på, at fyringssæsonen denne vinter bliver billigere for forbrugerne end sidste års fyringssæson.

- December har med sine 360 graddage været den næstlaveste siden Teknologisk Institut begyndte graddagetælling i 1936, siger seniorkonsulent Jens Chr. Sørensen på instituttet.

- Varmeforbrugsmæssigt har måneden således været meget energibesparende med cirka 27,6 procent lavere energiforbrug i forhold til december 2012 med 497 graddage. Kun december 2006 har med sine 302 graddage været lavere, siger han.

Graddagetallet hjælper forbrugerne med at sammenligne energiforbruget pr. måned med en normalmåned. Og et lavt tal for graddage betyder et lavt behov for energi til rumopvarmning.

En graddag er et mål for, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der bruges til rumopvarmning. Tallet for graddage i et enkelt døgn udregnes som forskellen mellem 17 grader (middeltemperaturen indenfor) og den udvendige middeltemperatur i et døgn.

Er der minus tre grader ude, giver det 20 graddage. Og set i forhold til normalåret på 2906 graddage har kalenderåret 2013 således haft 9,6 procent færre graddage.

- De faldende graddage betyder, at der skal bruges mindre energi til opvarmning. Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det bliver billigere for den enkelte. Forhold som energipriser og afgifter spiller i høj grad også ind, siger Jens Chr. Sørensen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093