23948sdkhjf

Nedbrydere inviterer til samarbejde

Nedbrydningssektionen inviterer maskinstationerne til samarbejde om kvalitet i nedbrydningsarbejdet
Nedbrydningssektionen går ind for kvalitet i arbejdet, og der er ifølge formanden for sektionen, Jan Brandis, al mulig grund til at sørge for, at opgaverne løses på en forsvarlig måde.

Derfor inviterer han nu maskinstationerne til et samarbejde ovenpå den melding, som for nogen tid siden kom frem her i Licitationen - Byggeriets Dagblad, hvor brancheforeningen Danske Maskinstationer meddelte, at man er i færd med at oprette en cerfiticeringsordning, hvor medlemmer, der arbejder med nedbrydning, indgår i en frivillig ordning der skal sikre kvaliteten.

- Man kan jo vælge og sidde og diskutere, hvilken ordning der fungerer bedst, men vi vil meget gerne være med til at skabe et fælles fodslag i den danske nedbrydningsbranche. Derfor synes vi, det ville være en rigtig god idé, hvis maskinstationerne og vi kunne finde en måde at samarbejde på, siger han.

Kvalitetsstyringsmodel

Nedrydningssektionen har en kvalitetsstyringsmodel, der hedder NMK96, som er oprettet i et samarbejde med Miljøministeriet.

- Det er sådan set Svend Auken, der har oprettet denne ordning i samarbejde med os i sin tid, siger Jan Brandis, og han fortsætter:

- Det er en ordning, der fungerer i praksis. Derfor synes vi ikke, at der er grund til at opfinde den dybe tallerken igen. Hvorfor ikke benytte sig af en ordning, der allerede fungerer, spørger han.

Han er helt på det rene med, at der er tale om en bundet ordning, som man som virksomhed i nedbrydningsbranchen forpligter sig til, når man melder sig ind i sektionen:

Forpligter hinanden

- Det er jo netop det, der får ordningen til at fungere. Nemlig at vi forpligter hinanden til at efterleve nogle regler for, hvordan vi arbejder på pladsen, og hvordan vi bortskaffer affaldet fra nedbrydningen. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at de farlige stoffer behandles korrekt, siger han.

Der har i nogen tid - herunder i Licitationen - været en til tider hed debat blandt andet med beskyldninger om, at maskinstationerne ikke er seriøse, når det kommer til behandling af de farlige stoffer:

- Lad os feje bordet rent og komme i gang med at samarbejde i stedet. Vi skal tjene miljøet, og det gør vi ikke ved at sidde og bekrige hinanden. Det er bedre at samarbejde. Vi føler, at kommunerne nok bør klædes bedre på til at håndtere nedrivninger, siger han til Licitationen.

- Fakta er jo, at vi ser en række nedrivningsopgaver, som på grund af kommunernes stramme økonomi presses til en miljømæssig dårlig løsning. Der er asbest, PCB og ikke mindst bly i omløb, som der skal tages hånd om, og som, hvis det ikke behandles rigtigt, er med til at underminere det faktum, at vi i Danmark er i stand til at genbruge en stor del af vort byggeaffald, siger formanden.

Hos maskinstationerne er man ikke afvisende overfor en snak om et eventuelt samarbejde.

Konsulent for entreprenørerne i sektionen, Søren Christensen, siger til Licitationen:

- Vi skal her i forsommeren finde ud af, hvor vi gerne vil hen med dette. Det er en nødvendig debat, vi skal have, og først derefter vil vi kunne tage en reel stilling til om der er et grundlag for et samarbejde, siger han til Licitationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094