23948sdkhjf

Københavns arena vælger operatør

Live Nation, som allerede driver flere andre store arenaer i Europa, skal sikre effektiv drift af Copenhagen Arena
Når Copenhagen Arena i Ørestad i slutningen af 2015 slår dørene op for publikum for første gang, bliver det med virksomheden Live Nation som operatør.

Copenhagen Arena med en kapacitet på 15.000 tilskuere er ejet af Københavns Kommune og Realdania, som oplyser, at valget af Live Nation som operatør er sket på baggrund af en åben udbudskonkurrence. Ud af de indkomne tilbud afgav Live Nation det mest fordelagtige bud baseret på økonomiske, juridiske og tekniske specifikationer.

- Vi er meget glade over at være blevet valgt som operatør af Copenhagen Arena, og vi ser frem til samarbejdet med parterne bag arenaen. Vi er overbeviste om, at arenaen får stor betydning for København – placeret tæt på byens centrum og med et fleksibelt design, der betyder at vi kan afholde en meget bred vifte af arrangementer. Arenaen vil blive designet på en sådan måde, at en eventarrangør kan stille sit arrangement op den ene dag og være på næste stop af deres Europa-tour den næste dag, siger direktør i Live Nation Danmark, Flemming Schmidt.

En bydel i udvikling

Arenaen bliver placeret i Ørestad Syd – et område tæt på centrum, men med plads til investeringer og byudvikling. Netop udviklingsmulighederne hæfter adm. direktør i Realdania og bestyrelsesformand i Arena CPHX P/S, Flemming Borreskov, sig ved.

- Vi har kigget rundt i Europa og har fået foretaget solide studier af, hvordan lignende arena-byggerier opføres og drives. Erfaringen er, at en moderne arena à la den, vi kommer til at se i Ørestad, bliver en vækstdriver. Dels på hårde parametre som arbejdspladser, vækst og øget turisme, men så sandelig også i form af den værdi og glæde, arenaen vil bringe til besøgende, til byens udvikling og til sports- og kulturlivet i hele Danmark, siger Flemming Borreskov.

Sammen med Ørestads danske og internationale virksomheder og hoteller skal arenaen medvirke til at drive byudviklingen i området. I samme del af Ørestad opfører Københavns Kommune en ny skøjtehal, ligesom der er planer om en folkeskole med idrætshal – og det kræver et nyt plangrundlag for området. Dette arbejde er i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079