Ildsjæl sætter fut i tingene på Sejerø
Mogens Kihl-Plambek har fart på. Både på campingpladsen på Sejerø og som direktør for Husum Entreprise A/S
Fra tidlig morgen sætter han rundstykker, franskbrød, rugbrød og kanelsnegle i ovnen, forbereder frokost til et hold jægere og giver et hold fiskere råd om gode fangstpladser.
Og midt i det hele er der tid til at plante 1.100 vinstokke (Solaris og Rondo druer) på en sydvendt skråning på campingpladsen på øen midt i Sejerøbugten. Han er også ved at stable en forening på benene omkring vinprojektet. For selvfølgelig skal der dyrkes vin på Sejerø og jo flere der vil være med, desto bedre og sjovere.
Sejerø Camping har han ejet i otte år og han har på det nærmeste en finger med i alt hvad der foregår på Sejerø. Det gælder for eksempel også Sejerø Festivalen.
Økologisk Paradis
Selv om campingpladsen på Sejerø er der hvor, han helst vil være, så er det i københavnsområdet han tjener til dagen og vejen som direktør og ejer af Husum Entreprise A/S i Vanløse.
Firmaet har specialiseret sig i gulvbelægning og er lige nu inde i en ekspansionsfase, hvor man er klar til at byde på de helt store entrepriser og supplere med både maler- og murer-opgaver.
- Jeg bruger fire dage om ugen på fuld knald i København med at kigge på opgaver, give tilbud og deltage i byggemøder. Jeg er glad for mit arbejde og godt tilfreds med udviklingen i firmaet, hvor vi blandt andet går meget op i at levere miljømæssigt bæredygtige løsninger.
Den bæredygtige tankegang forsøger jeg også at overføre til Sejerø. Min vision er faktisk at gøre hele Sejerø til et økologisk Paradis. Det vil gavne både naturen og Sejerø-boerne, mener Mogens Kihl-Plambek.
Han erkender, at han nok af og til er "lige lovlig for meget" i forhold til nogle af de fastboende, men fremhæver, at han altid har hovedet fuld af ideer og nye projekter. Og ikke er bange for at prøve dem af på dem der er i nærheden.
Driver restaurant
Han er også manden bag Restaurant Sejerø, som åbnede for et år siden.
- De første kunder var Michelin-kokken Thomas Herman, der var på Sejerø sammen med Puk Elgaard og et helt tv-hold for at optage "Puk og Herman går i land på Sejerø."
Det forpligter jo, erkender Mogens Kihl-Plambek, som til sæsonen har ansat en kok, som tidligere har været på dAngleterre.
- Målet er at restauranten bliver selvforsynende med grøntsager, fisk og kød. Økologisk!