23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FURESØ: For at få den størst mulige CO2 reduktion i de kommunale bygninger har Center for Drift og Teknik i Furesø Kommune udvalgt fem ejendomme med størst potentiale til at blive energirenoveret i 2012. Det drejer sig om Syvstjerneskolen, Hareskov Skole, Lille Værløse Skole, Farum Kulturhus og Galaksen/Satelitten.

Økonomiudvalget i Furesø Kommune har godkendt en investering på syv mio. kr. i 2012, og den investering ventes af have tjent sig ind i løbet af fire-fem år. Men energirenoveringerne stopper ikke her. Ifølge formand for Miljø- Teknik- og Erhvervsudvalget, Preben Sandberg Pettersson vil der i perioden 2011-2014 blive fokuseret på store energirenoveringsprojekter på de 20 største ejendomme i Furesø Kommune.

FARUM: Furesø Byråd har med mindre ændringer endeligt vedtaget Lokalplan 70.8 med tilhørende tillæg til Kommuneplan 2009.

Planerne omfatter et areal ved krydset Regimentsvej/Slangerupvej i udkanten af det tidligere kaserneområde i Farum, hvor der må opføres en dagligvarebutik på 1.000 kvm.

RUDERSDAL: Rudersdal Kommune vil sammenlægge Parkvejskolen og Kajerødskolen og etablere en ny skole på Parkvejskolens grund.

I den forbindelse holder kommunen orienteringsmøde for forældre til børn på de to skoler, som her har mulighed for at høre arkitekten fortælle om indretning af den nye skole, studere tegningerne over skolen, og høre om tidsplanen med mere for skolebyggeriet.

REGION MIDTJYLLAND

GELLERUP: Brabrand Erhvervsforening holder fyraftensmøde om helhedsplanen for Gellerup i morgen, den 25. januar.

Her deltager blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard, stadsarkitekt Gøsta Knudsen, rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay, og her kan deltagerne høre om, hvordan Gellerup kan ændres fra et udsat boligområde til en attraktiv bydel i Aarhus og om byudviklingen i Aarhus Generelt. Deltagerne opfordres også til at komme med gode ideer til, hvordan helhedsplanen Gellerup kan lykkes.

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening forandrer Gellerup fra et udsat boligområde til en attraktiv bydel via radikale fysiske forandringer.

Projektet er det første af sin art i Danmark, og de første forandringer vil snart kunne ses i det store milliardprojekt.

Hovedelementerne i planen er en bygade mellem CityVest til Bazar Vest og et nyt vejsystem i Gellerup/Toveshøj, der forbinder områdets veje med resten af byens vejnet, en bypark gennem hele området, 1000 arbejdspladser, heraf mindst 500 kommunale, og mulighed for erhvervsbyggeri på den sidste ledige jord ud mod Ringvejen.

ARNBJERG: Syd for Søndersø arbejder Viborg Kommune med at udvikle en ny bydel tæt på by, skov og sø. Bydelen kommer til at indholde cirka 1.400 boliger til cirka 3.000 indbyggere.

Byrådet har nu vedtaget en strukturplan for området, som både omfatter arealer nord og syd for Århusvej. Den nordlige del får navnet Arnbjerg, og det bliver her den videre planlægning begynder.

I løbet af 2012 udarbejder Viborg Kommune en lokalplan for den første etape i Arnbjerg. Dermed bliver det muligt at byggemodne i løbet af 2013, så grundsalg i området kan starte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093