23948sdkhjf

Svært at få det sidste knæk på kurven

Det sidste stykke mod nul arbejdsulykker bliver hårdt, erkender man hos Hoffmann
Hoffmann A/S har knækket kurven over arbejdsulykker i flere omgange. Det kniber imidlertid at opnå det store runde 0 - nul arbejdsulykker. Faktisk har virksomheden oplevet, at der det seneste år er sket en svag stigning i antallet af ulykker, som medfører fravær. Men visionen er fortsat, at der slet ikke sker arbejdsulykker på Hoffmanns arbejdspladser.

- I rigtig gamle dage havde vi fokus på love og regler om sikkerhed og arbejdsmiljø. Det bragte antallet af ulykker ned. Derefter var der kig på brug af personlige værnemidler, som folk efterhånden tog til sig, og det var med til at knække kurven yderligere. Siden satte vi fokus på holdning og værdier, og blandt andet indførelsen af arbejdsmiljøkørekortet har bragt os langt. Men vi er ikke i mål, før vi når nul, siger regionsdirektør Demi Iljazovski, der er formand for Hoffmanns arbejdsmiljøudvalg.

Han lægger ikke skjul på, at det bliver svært og hårdt arbejde at få kurven til at knække helt ned til nul, men målet er et ulykkesfrit Hoffmann.

- Vi skal ikke acceptere, at der sker ulykker eller en præmis om, at byggebranchen er farlig, og at det derfor er umuligt helt at udrydde ulykker. Det skal til stadighed være vores mål. Folk skal blive længere på arbejdsmarkedet og lever i det hele taget længere, og også folk, der har været ansat i byggebranchen, skal have gode år, når de har forladt arbejdsmarkedet. Det opnår vi kun, hvis vi undgår ulykker og nedslidning, siger han.

Nye rutiner ved stød

Når Hoffmann det seneste år har oplevet en lille stigning i antallet ulykker, der medfører fravær, gemmer der sig ifølge administrerende direktør Torben Bjørk Nielsen måske et positivt element.

- Det er således blevet gjort til fast rutine i forbindelse med hver eneste ulykke, hvor en medarbejder har fået elektrisk stød, at vedkommende køres til tjek på skadestuen. Det medfører naturligt nok fravær, men det er en fornuftig og rigtig rutine, som sikrer, at den, der har været udsat for stød, bliver undersøgt. At det giver en graf et forkert knæk, det er til at leve med, hvis det dækker over, at vores procedurer bliver bedre, siger han.

I øvrigt har virksomhedens Teknik-afdeling, hvor elektrikerne hører til, indført nye sikkerhedsprocedurer og brug af særlige gummihandsker ved alt arbejde på el-tavler. Det har indtil videre betydet, at ingen medarbejder siden maj har fået elektrisk stød.

- Og hvis den udvikling fortsætter, så dykker kurven med ulykker med fravær naturligvis også, siger Torben Bjørk Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157