Fremtidens byliv i centrum
Hele området omkring Sankt Annæ Plads i København skal gennemgå en omfattende renovering, der skal bane vej for fremtidens byliv
Arbejdet omfatter en fastlæggelse af, hvad pladsen skal kunne i fremtiden og hvordan den skal se ud. Arbejdet er nu for alvor gået i gang og vil foregå i hele 2012.
- Det er en fordel for hele byen, at Sankt Annæområdet bliver planlagt i en sammenhæng med udviklingen i øvrigt i området og med de kommende aktiviteter på Kvæsthusmolen. Det sikrer en sammenhæng og helhedstænkning, som er en forudsætning for at opnå et byliv og en arkitektur, der matcher omgivelserne. Vi inviterer borgerne, pressen og alle andre interesserede til at diskutere bylivsideerne i Sankt Annæområdet direkte med rådgiverne, siger direktør Ole Bach fra Kvæsthusselskabet.
Hverdagens byliv
Fra februar til maj måned er tre tværfaglige rådgiverhold inviteret til et såkaldt parallelopdrag.
De tre rådgiverhold ledes af Kristine Jensens Tegnestue, Schønherr og Marianne Levinsen Landskab. Holdene udarbejder illustrerede bylivsprogrammer for Sankt Annæområdet.
Både Københavns Kommune og Realdania lægger vægt på, at arbejdet foregår i en åben proces, som skal give det bedst mulige grundlag for den videre udvikling i området.
- Vi prioriterer hverdagens byliv højt i området. Her er det afgørende at både udformning, trafikafvikling og klimatilpasning understøtter bylivet og sikrer gode rammer for ophold, leg og bevægelse. Det bliver spændende at se, hvilke visionære forslag landskabsarkitekter, borgere og andre interesserede lægger for dagen i den igangværende udviklingsproces, siger centerchef Simon Kjær Hansen fra Københavns Kommune
En helhedstænkning
Samarbejdet udspringer af et fælles ønske om at skabe en helhedstænkning ved planlægningen af Sankt Annæområdet og Kvæsthusområdet.
Realdania og Kulturministeriet påbegyndte i 2011 et samarbejde om etablering af op til 500 p-pladser under Kvæsthusmolen og en omlægning af hele molen.
Samtidig vedtog Borgerrepræsentationen, at der skal nedlægges mindst et tilsvarende antal parkeringspladser i gadeplan, når størrelsen af det underjordiske parkeringsanlæg er kendt, og senest når det er færdigt. Udsigten til færre parkerede biler på Sankt Annæ Plads og dermed mere ubrugt asfalt, skabte ønsket om en samlet nytænkning af Sankt Annæområdets byliv og udformning.
I morgen inviterer Kvæsthusselskabet og Københavns Kommune til åben workshop om den kommende renovering af Sankt Annæområdet, hvor de første ideer til fremtidens byliv i området præsenteres.
Den første del af udviklingsprocessen har især fokus på forskellige muligheder for fremtidens byliv i området. Herefter, i andet halvår af 2012, går det egentlige arbejde med at designe og udforme pladsen i gang.
Kvæsthusselskabet er et helejet Realdania selskab. Selskabet arbejder med Sankt Annæ Projektet og Kvæsthusprojektet.