Skramlende taburetter
Det er nemlig slet ikke sikkert, at Thorning Schmidt/Vestager er så kede af, at SF revnede og forlod regeringen. For som det hed i flere medier i går, så er der gode muligheder på og omkring midten af dansk politik, og det er nok i virkeligheden her, at Helle Thorning Schmidt har sin styrke.
Og det er nok ganske fornuftigt, at der ikke helt var stole nok til alle. For jo flere, jo sværere er det at koordinere tingene.
Det skal nu vise sig, om den nyslåede klima-, energi- og bygningsminister, Rasmus Helweg (R) kan give de danske bygge- og anlægsvirksomheder bedre rammevilkår, sådan som branchen har kæmpet for længe.
En anden vigtigt post for byggeriet er transportministeriet, hvor Magnus Heunicke (S) nu sætter sig i ministerstolen, efter at være blevet overset sidste gang.
Der er en række konkrete opgaver, der bør løses hurtigst muligt, og det er især omkring de små og mellemstore virksomheder - herunder også i byggeriet. Det gælder blandt andet adgang til finansiering og dermed sikring af ekspansions- og vækstmuligheder,
Det gælder momsretur ved konkurs, det gælder det offentliges rettidige betalinger til virksomheder, der arbejder for dem, samt en indtænkning af energielementet i renoveringspuljer med videre.
Alt andet lige er der nu færre til at forpurre forslagene, og vi kan nu forhåbentligt se frem til, at der kommer mere praktisk politik på banen.
Det giver bedre muligheder for en mere sammenhængende midtersøgende politik, og det igen danner mulighed for en bedre stabilisering i dansk politik, frem til et valg.
Hvad der sker til den tid, er ganske uvist, men der skal nok en del held og i hvert fald stor dygtighed til, hvis regeringen skal genvælges.