23948sdkhjf

Rummelighed som en god forretning

Repræsentanter fra landets virksomheder, herunder byggeriet, og jobcentre mødes i dag til Topledertræf i København
Jobcentre og virksomheder skal samarbejde om at få flere ufaglærte og kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Det er bl.a. visionen hos Dansk Byggeri, hvor man netop nu glæder sig over, at flere virksomheder i byggebranchen med netop den dagsorden er med til at præge dette års Topledertræf, som finder sted i København i dag mandag.

- Dialog og frivilligt samarbejde er vejen frem, når vi taler om socialt ansvar. Derfor er rigtig glade for, at vores branche ved topledertræffet får lejlighed til komme med input til, hvordan virksomheder og jobcentre kan arbejde sammen om at sikre flere unge på kanten af arbejdsmarkedet en god fremtid med job og uddannelse, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

45 repræsentanter fra landets virksomheder og jobcentre mødes den 27. februar til Topledertræf i København. Arrangementets fokus er fremtidens samarbejde mellem jobcentre og virksomheder, og hvordan det kan gøres endnu bedre.

Det hele munder ud i konkrete løsningsforslag og anbefalinger, der efterfølgende fremlægges for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen:

- Så er det op til beskæftigelsesministeren at tage imod erhvervslivets gode ideer og føre dem ud i virkeligheden. Ånden i arrangementet er, at vi skal styrke det frivillige sociale engagement, for det er vejen frem. Der er ikke brug for tvang og bureaukrati, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl. Hun oplyser, at mere end 6000 danskere har været på kontanthjælp uafbrudt de seneste 10 år:

- Det er blandt andet de mennesker, som mange af virksomhederne i byggebranchen har vist sig at være gode til at hjælpe i gang på arbejdsmarkedet, siger Louise Pihl.

Opgør med bureaukrati

Dansk Byggeri er repræsenteret med fire virksomheder på Topledertræf. En af dem er Max Mathiesen og søn A/S, hvorfra Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri i Sydvestjylland, siger:

- Vi har allerede et godt samarbejde med Jobcenter Esbjerg om at efteruddanne unge ledige håndværkere, så de kan få et job. Men hvis samarbejdet skal komme endnu flere ledige til gode, så kræver det, at vi rydder lidt mere op i det kommunale og statslige bureaukrati.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088