23948sdkhjf

Byggeriet sker i landets store byer

Håndværkerne har travlt i de fire største byer i Danmark. I resten af landet går det mere sløvt.
Få bygget dit eget drømmehus på landet. Tanken kunne lyde tillokkende - men langt de fleste går forbi boligen på landet og får i stedet bygget nyt i byen. Samlet står København, Aarhus, Aalborg og Odense for mere end 40 procent af boligbyggeriet.

Dansk Byggeri og byggeselskabet Cembrit har gennemgået tal fra Danmarks Statistik, som viser, at godt 41 procent af 19.000 nye boliger bygget de seneste fire år i Danmark, er opført i eller nær de fire største danske byer.

Direktør i Cembrit Mogens Fisker påpeger, at boligbyggeriet i storbyerne kompenserer for nedgangen andre stedet i landet.

Og seniorøkonom Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri, siger, at tendensen med at få bygget i byerne afbøder en betydelig del af krisen i byggeriet.

- Udfordringen er, at ikke alle boliger ligger der, hvor folk gerne vil bo - nemlig i storbyerne. Det giver et behov for at udbygge boligmassen. Og det giver arbejde til byggevirksomhederne, siger han om undersøgelsen.

Frem til 2040 vil vi blive omkring 480.000 flere danskere end i dag. Og fremskrivninger fra Danmarks Statistik viser, at der vil være 160.000 flere københavnere, 75.000 aarhusianere, 25.000 aalborgensere og 16.000 flere odenseanere.

- Uddannelsesmulighederne ligger især i storbyerne. Ikke mindst universiteterne, som de unge flytter efter. Og når de først har boet fem år eller mere i byen, så er der en tendens til, at folk bliver boende og slår rødder i området, siger seniorøkonomen.

Og de store danske byer ruster sig da også til, at flere vil drage fra land mod by for at slå sig ned.

I København eksempelvis er man ved at omdanne Nordhavn til bolig- og erhvervskvarter. Den samme tendens ses i Aarhus på havnen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109