23948sdkhjf

Udlejer tror på en bedre fremtid

Cramo har som alle andre udlejere haft hårde år, og 2011 bliver heller ikke for kønt, når det drejer sig om bundlinen, men det ér blevet bedre, mener direktøren
Det har ikke være nemme år for udlejningsbranchen i Danmark i de seneste par år. 2011 regnskaberne drypper også rødt i mange af udlejnnigsfirmaerne, men der er en tro på, at situationen nu er ved at stabilisere sig. Det mener i hvert fald Cramo’s adm. direktør Martin Henriksen. For et par år siden kom han med den kontroversielle melding, at udlejningsbranchen var for dyr, og at kunderne betalte for meget for at leje maskiner. Vi har nu blandt andet spurgt ham, om han fortsat mener at det er for dyrt at leje maskiner, eftersom priserne er blevet presset noget på grund af krisen:

Justerede priser

- Jamen jeg mener at prisniveauet er blevet justeret ganske kraftigt i forhold til dengang. der er benhård konkurrence på leje af maskiner, og det vil der fortsat være - også i 2012, siger han til Licitationen.

- Men jeg mener sådan set fortsat, at der er enkelte produktgrupper, der er for dyre. Specielt de små byggemaskiner har et lejeniveau, der i hvert fald ikke stemmer helt overens med de øvrige skandinaviske markeder, på trods af, at vi har så mange maskiner i markedet, siger han videre.

For de større entreprenørmaskiners vedkommende er situationen ifølge Martin Henriksen dog en helt anden. Her er det et seriøst svært marked, fordi byggeriet herhjemme er gået i stå, og der er ikke penge i at leje større maskiner ud.

- Hvis vi ser generelt på udlejningsmArkedet, så har indtjeningen været under hrtådt pres i de seneste tre år, men der har til gengæld også fundet en markedstilpasning sted, hvor udlejningsvirksomhederne har fået tilpasset flåderne til mere realistiske vilkår, og det gavner naturligvis situationen, erlærer han.

Flåderne rykker

Også for Cramo’s vedkommende har det været tilfældet. en lang række af maskiner, der har stået ledige i flåden i Danmark, er rykket til andre dele af koncernens markeder, så de kunne komme ud at køre.

- Det er jo den store fordel ved at være en del af en international koncerne, hvor man kan flytte maskinern derhen, hvor de kan tjene penge. Men det hjælper jo bare ikke på selve indtjeningsdelen her i Danmark, siger han.

Han ser dog nogle fordele i den aktuelle situation på markedet:

- Vi mener at der er grobund for en yderligere indtrængning i makredet, som efter min bedste overbevisning ikke er på mere end 25 procent, Samtidig er det blevet mere end almindeligt svært at finde ordentlig fiansiering til entreprenørmaskiner, og det betyder at vi har et marked for udlejning af maskiner. Vi kan så at sige tilbyde variable omkostninger, som er en stor fordel i disse tider, fremfor faste omkostninger, som du har uanset maskinen arbejder eller ej, siger han.

Når det så er sagt, mener Martin Henriksen også, at det ikke bliver nogen helt ligetil opgave, for det danske marked er mere end godt dækket ind af maskinleverandører, som er blevet tæt på sine kunder, og står på spring fgor at servicere med en lang række fleksible løsninger.

- I fothold til for eksempel Sverige, er det danske marked meget tættere dækket. I Sverige er der langt mellem forhandlerne, og derfor har udlejerne måske lidt lettere ved at komme ind, men omvendt er det også nu vi har chancen siger han til Licitationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094