23948sdkhjf

Konjunkturerne på materielkonference

Vinteren var ikke så hård, som man kunne frygte, store bygge- og anlægsprojekter sætter igen gang i hjulene og bygherrerne ser igen mere lyst på fremtiden
Materieludlejningsvirksomhederne oplever, at der igen er efterspørgsel efter deres produkter og ydelser. Det er oplevelsen, at man har den værste tid bag sig.

For materielvirksomhederne er tiden nu inde til at tænke konsolidering og fornyet vækst.

Årets konference for brugere af materiel og for materielbranchen selv, som Materielsektionen under Dansk Byggeri afholder, handler om strategier for vækst, finansieringsmuligheder, politiske signaler og ikke mindst kundernes ønsker til branchens serviceydelser og produkter fremover. På konferencen vil nogle af landets største kapaciteter på de enkelte områder komme med deres bud på, hvordan branchen kommer godt videre. Og fra regeringspartierne vil ordførerne fortælle om de politiske tanker for bygge- og anlægsområdet. Blandt andet vil formanden for Klima-, Energi- og Bygningsudvalget, Steen Gade fortælle om klima- og energipolitikkens betydning for fremtidens byggeri og anlæg.

Ny vækst

Fra Dansk Byggeris materielsektion fortæller branchechef Torben Kaas, at konferencen skal dække temaet "ny vækst" fra tre forskellige vinkler.

- Vi sætter luppen på de enkelte virksomheders muligheder for at finansiere deres vækst og vælge de rigtige strategier til at komme godt videre. Men vi ser også på hele branchen og på den udvikling, branchen nu skal agere i, og slutteligt anlægger vi en kundevinkel på materielbranchen. Hvilke ønsker har kunderne til de ydelser, materielvirksomhederne har på hylderne, spørger Torben Kaas, branchechef for Danish Rental Association og Materielsektionen

Forsigtig optimisme

Vinteren, som kom sent, hjalp 2011 godt i mål for mange materielvirksomheder. Dermed blev 2011 og især sidste halvdel af året præget af forsigtig optimisme.

- Det er for tidligt at sige, om der er tale om en egentlig vending. Vi kan stadig godt risikere at komme til at holde vækstkonference i en periode, hvor meget materiel står hjemme. Men overordnet set er det nu, vi skal forberede branchen til tiden efter krisen, og om ikke andet, så vil de store vedtagne anlægsinvesteringer være en god hjælp til at trække udviklingen i gang, siger Torben Kaas.

Ærespriser

På hjemmesiden danishrental.dk findes hele konferenceprogrammet og information om priser og tilmelding m.v. Desuden kan du her læse mere om materielsektionens ærespriser, som hvert år fremhæver de bedste præstationer i branchen indenfor sikkerhed, miljø, dygtig virksomhedsdrift samt en pris tilpasset årets konferencetema: årets vækstvirksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093