23948sdkhjf

Skive Kommune skrotter afgørelse fra klagenævn

Skive Kommune vender det blinde øje til en afgørelse fra Klagenævn for Udbud, der for nyligt annullerede et affaldsudbud, fordi det var fejlbehæftet
Skive Kommune vælger nu at trodse en afgørelse fra Klagenævn for Udbud, som i januar afgjorde, at kommunens udbud af renovationskørsel er fejlbehæftet og derfor ugyldigt.

Kommunen vælger nu at indgå kontrakt med den samme entreprenør, som har haft kørslen gennem de sidste fem år, nemlig vognmand Filtenborg fra Mors, som på linie med andre firmaer, herunder RenoNorden, havde budt ind på udbuddet.

Var billigst

Faktisk var RenoNorden den billigste, men en pointoptælling hvor forskellige vægtninger skulle udregnes, faldt i den sidste ende ud til Filtenborgs fordel.

En afgørelse som RenoNorden ikke ville finde sig i. Firmaet klagede over resultatet og den måde, der var vægtet på, til Klagenævn for Udbud.

Her fik man medhold i to ud af tre punkter, men det har ikke fået Skive Kommune til at ryste i bukserne, og nu indgår man så altså på trods af afgørelsen fra Klagenævn for Udbud, kontrakt med Filtenborg.

Sagen har nu været behandlet i Skive Kommunes økonomiudvalg, og afgørelsen kom i forgårs.

Flemming Eskildsen (V), Skive Kommunes borgmester, siger til Skive Folkeblad:

- Vi er er ikke meget for at gøre det modsatte af det, et nævn har afgjort. Samtidig er vi mildest talt forbavset over nævnets afgørelse. Ved at indgå kontrakt med vognmand Filtenborg kan vi være temmelig sikre på, at RenoNorden vil sagsøge os. Og det er vi klar til. Vi vil gerne have retten til at se på sagen.

Torben Lindholm, direktør for RenoNorden, er overrasket over, at politikerne i økonomiudvalget har besluttet, at Skive Renovation skal ignorere en afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi går videre med sagen, siger Torben Lindholm, der tidligere har ytret skarp kritik af Skive Renovations håndtering af udbuddet, både her i Licitationen Byggeriets Dagblad og Skive Folkeblad.

Borgmester Flemming Eskildsen, formand for Skive Kommunes økonomiudvalg, er klar over, at beslutningen om at indgå en aftale med Filtenborg, der i flere år har samlet affald ind i Skive, er kontroversiel. Men han imødeser med ro en retslig afgørelse af sagen.

Må gøre noget

- Desuden risikerer vi en retssag under alle omstændigheder. Indgår vi ikke kontrakt med vognmand Filtenborg, som vandt udbuddet, kan vi være temmelig sikker på, at vognmand Filtenborg vil sagsøge os, siger Flemming Eskildsen.

Klagenævnet for Udbud kommer ikke til at reagere på, at Skive Renovation vil ignorere nævnets afgørelse.

Det er den part, som har fået medhold i klagenævnet, her RenoNorden, som må følge op på, hvad den ordregivende myndighed, her Skive Kommune, gør efter en afgørelse i klagenævnet.

RenoNorden har lige indgået kontrakt med kommunerne Holstebro, Struer og Lemvig om indsamling af affald.

Sagen har efterhånden kørt i et par år, hvor der to gange har været fejl og klager over udbudsmaterialet og den måde, udbuddet er behandlet på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115