23948sdkhjf

Afskaffelse af G-dage giver mange nye job

Som et led i beskæftigelsesreformen aftrappes arbejdsgivernes dagpengegodtgørelse for de tre første ledighedsdage
Tømrer- og snedkermester Lars Mouritsen sender en stor tanke til partierne bag aftalen om en beskæftigelsesreform, som faldt endeligt på plads natten til torsdag. Den vil gøre det lettere at drive virksomhed og føre til flere ansættelser, lyder hans vurdering.

Det er reformens element med afskaffelse af de såkaldte G-dage for korttidsansatte, der gør ham glad. G-dagene indebærer, at arbejdsgiverne hæfter for de ansattes tre første ledighedsdage.

- Jeg tror, det minimum vil betyde, at vi kan ansætte fire-seks flere. Det er en rigtig god beslutning, siger Lars Mouritsen, der driver virksomheden Kopp Sorø A/S, der udfører en bred vifte af bygge- og anlægsopgaver.

For dyrt at ansætte

Regeringen er i jobreformen blevet enige med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om at afskaffe G-dagene for personer med mindre end tre måneders ansættelse.

G-dagene aftrappes frem til 2018, hvor de vil være helt afskaffet for personer med mindre end tre måneders ansættelse.

- Vi får mange små ordrer, blandt andet ved at vi kører ejendomsservice, og vi kan ikke se langt ud i fremtiden. Derfor har vi i perioder behov for at ansætte uden at have sikkerhed for, at der også er arbejde om eksempelvis tre eller fire uger. Med de eksisterende regler er det simpelthen for dyrt at skulle ansætte i sådanne situationer, og derfor har vi sagt nej til ordrer og har i andre situationer fået folkene til at tage overarbejde. Beslutningen om at afskaffe G-dagene for korttidsansættelser er derfor rigtig godt nyt for beskæftigelsen, og det vil såmænd ikke undre mig, hvis det slet ikke kommer til at koste staten ekstra, fordi der kommer flere ledige i arbejde, siger Lars Mouritsen.

Der er blevet lyttet

Man jubler også i Dansk Håndværk, der har mange små og mellemstore håndværksmestre, som medlemmer.

- Vi har arbejdet for afskaffelse af G-dagene i mange år. De udgør en barriere for nyansættelser, siger direktør Erik Møbius.

Organisationen fik i vinter sat G-dagene på den politiske dagsorden ved en række møder med partiernes erhvervsordførere.

- Vi oplevede stor lydhørhed, men et er at der er blevet lyttet, noget andet og vigtigere er, at der nu også er handlet. Det er vi meget glade for. Naturligvis havde vi gerne set en direkte afskaffelse af hele ordningen, men det regeringen og oppositionen nu gør, er i høj grad et skridt i den rigtige retning, siger Erik Møbius.

De konservatives arbejdsmarkedsordfører Mai Mercado betegner det som en stor konservativ sejr, at det er lykkedes at afskaffe G-dagene for korttidsansatte.

- Det betyder, at virksomhederne i større udstrækning vil turde ansætte medarbejdere, hvis de har brug for ekstra arbejdskraft i korte perioder. Fleksibiliteten på arbejdsmarkedet er styrket - og det er godt for de ledige og godt for virksomhederne, siger hun.

Også Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted hæfter sig ved afskaffelsen af G-dagene.

Beskæftigelsesministeriet vurderer, at det vil betyde merudgifter på 60 mio. kroner årligt, når afskaffelsen er fuldt gennemført.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094