Kanonbådsskur fra 1820 skal bevares
Det sidste originale kanonbådsskur på Holmen restaureres nu med støtte fra Realdania og Kultursstyrelsen
Restaureringen gennemføres af den almennyttige fond Fondet Kanonbådsskur nr. 3, som har indgået et samarbejde mellem Realdania og Kulturstyrelsen.
Af de seks bevarede skure er ét brændt og genopført, fire har undergået en så gennemgribende transformering, at de i princippet ikke længere er skure, men bekvemme kontorbygninger med isolering, el, vand, varme og store glaspartier i gavlene mod vandet.
Det sidste skur står stadig i sin oprindelige form som en simpel trækonstruktion beklædt med tegl og brædder. Den planlagte restaurering udføres med henblik på at bevare kanonbådsskur nummer 3 i den tilstand det er tænkt.
Udloddes som atelier
Restaureringen vil efterlade Kanonbådsskur 3 i en autentisk stand, hvilket blandt andet indebærer, at skuret ikke isoleres.
Det 2000 kvm store skur vil fremstå restaureret i slutningen af 2014. Hensigten er, at det herefter dels skal udloddes som projektatelier for billedkunstnere og arkitekter, og dels udlejes til en række rosportsforeninger.
Skuret ejes af Fondet Kanonbådsskur nr. 3 et almennyttigt fond hvis initiativtagere er billedkunstner Professor Bjørn Nørgaard, Arkitekt MAA Professor Tage Lyneborg og Arkitekt MAA Sven Felding.
Fondets ambition er, at restaurere Kanonbådsskur 3 i et projekt, der samler konventionel restaureringsmetode og fremtidigt brug i ét koncept.
Praktik for studerende
Kunstakademiets Arkitektskole indgår aktivt i restaureringen, og skolens studerende får mulighed for at deltage i projektet som praktikanter hos Baumann Arkitekter, der leder restaureringen.
Der etableres en praktikordning, hvor studerende i et tre måneders forløb kan tilegne sig uvurderlig viden om udførelsen af traditionelt håndværk på byggepladsen.
Realdania og Kulturstyrelsen støtter restaureringen med 14 mio. kroner, hvor de betaler hver syv mio. kroner. Derudover har Dreyers Fond støttet projektudviklingen.