23948sdkhjf

Bornholm, Bornholm, Bornholm …

Den danske udgave af det svensk inspirerede Folkemøde, som i 2012 udgaven finder sted på Bornholm fra i dag og frem til søndag, byder på et tiltrængt afbræk for Danmarks folkevalgte politikere til at puste ud oven på den seneste tids åbenlyse tillidskrise på Christiansborg.

Erhvervslivets organisationer i hobetal og græsrødder af snart sagt enhver farve, størrelse og overbevisning benytter Folkemødet til at komme i direkte tale med de politikere, der i sidste ende skal udstikke de overordnede rammer for den forsatte, ansvarlige udvikling af det danske samfund.

Sammen med en række kendte og mindre kendte politikere og eksperter vil blandt andet Dansk Byggeri benytte Folkemødet 2012 til at sætte fokus på fremtidens uddannelser, klima og energi, og organisationen udfordrer selv skæbnen ved at teste moralen hos folkemødedeltagerne ved at stille spørgsmålet: Tør du melde din nabo til Skat?

Det handler blandt andet om sort arbejde, socialt bedrageri og illegal arbejdskraft, og det er bestemt også emner, der kræver velunderbygget, nuanceret og aktiv stillingtagen hos de folkevalgte, der har til opgave at sætte rammerne for, hvor grænsen går for unfair konkurrence i byggesektoren.

Hvad angår klimatilpasningen af bygninger, anlæg og anden infrastruktur, så er det ikke til at komme uden om den vejrmæssige faktor. Folkemødets egen succes er også langt hen ad vejen afhængig af vejret, og det går som bekendt sine egne veje.

Meteorologiske forudsigelser om øget risiko for skybrud og ekstremvejr i fremtiden betyder selvfølgelig ikke, at alle eksisterende bygninger og anlæg skal jævnes med jorden og genopbygges i ny klimasikker tilstand, men de tilfælde af ekstremvejr, som både forekommer nationalt og internationalt bør naturligvis vække omtanke. Det indebærer blandt andet, at der i planlægningen af nye bygninger og anlæg tages højde for placeringen og omgivelserne.

Alene forsikringsselskabers og finansieringsinstitutters udmeldinger om, hvilke bygninger og anlæg der overhovedet kan forsikres og finansieres uden krav om højere selvrisiko og væsentlig højere egenfinansiering, må vække en vis bekymring hos fremtidige ejere af bygninger og anlæg.

Det stiller samtidig krav til planlægningsmyndigheder og ikke mindst de politiske beslutningstagere, der i de kommende dage møder deres vælgere på Bornholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084