23948sdkhjf

Nu skal Danmark klimasikres

Regeringen præsenterer i dag en plan for klimasikring af Danmark. Den skal sørge for, at borgerne undgår vand i kældrene, og at virksomhederne ikke får ødelagt deres varelagre og butikker
Regeringens handlingsplan for klimasikring af Danmark, der præsenteres i dag i København, giver et overblik over de initiativer, som staten allerede har sat i gang, og de fremtidige initiativer som skal sikre, at Danmark bliver mere robust over for klimaændringer. Særligt bæredygtigt byggeri kommer i fokus.

Miljøminister Ida Auken (SF) og overborgmester Frank Jensen (S) præsenterer handlingsplanen i en vinhandel, tæt ved Christiansborg, hvor skaderne under skybruddet i sommeren 2011 var særligt omfattende.

I dag har Københavns Kommunes klimatilpasningstiltag nedbragt risikoen for, at butikker og restauranter i området bliver oversvømmet.

Som en del af planen indgår et sæt spilleregler for bæredygtigt byggeri.

Det er Naturstyrelsen, Erhverv- og byggestyrelsen, Byggesocietetet, Green Building Council og Dansk Industri, der sammen sammen har startet projektet "Bæredygtige bebyggelser – test af kriterier", der tester den tyske miljøcertificeringsordning DGNB for bebyggelser på danske forhold med henblik på at identificere behov for tilpasning.

Afprøver kriterier

Projektet afprøver kriterierne på fem konkrete danske bebyggelser i Carlsbergbyen, Nordhavn, Aarhus, Næstved og Horsens.

Formålet er at stable en dansk certificeringsordning for bæredygtige bebyggelser på benene.

Projektleder René Hansen fra Naturstyrelsen, der styrer projektet, understreger over for Licitationen, at der skal være tale om en frivilig ordning, “en mulighed men ikke et nationalt krav".

Men samtidig påpeger han, at der findes allerede idag en række udenlandske certificeringsordninger, primært på bygningsniveau, men nu i stigende grad suppleret af certificering på bebyggelsesniveau.

Klimatilpasningen kommer ind i billedet for bæredygtigt byggeri i forbindelse med håndteringen af de vandmasser, som mange forudser vil ramme eksempelvis Danmark de kommende år.

René Hansen peger på, at kommunerne i dag hver for sig forsøger at håndtere bæredygtighed, og at det ikke er særligt fordrende for udvikllingen, at man hver især skaber sit eget setup.

Derfor forsøger man altså nu at udarbejde et fælles sæt spilleregler, som blandt andre kommunerne kan trække på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093