23948sdkhjf

Bydel bliver laboratorium for dansk energiteknologi

Med en stor bevilling bliver bydelen Nordhavn i København vært for et storbylaboratorium, som skal demonstrere fremtidens energiløsninger
Energistyrelsen har via Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) besluttet at give støtte til forsknings- og demonstrationsprojektet EnergyLab Nordhavn i Københavns nye bydel Nordhavn.

Her skal et konsortium ledet af Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vise, hvordan el og varme, energieffektive bygninger og elektrisk transport kan sammentænkes i et intelligent og optimeret energisystem.

Projektet vil demonstrere, hvordan man kan gennemføre en effektiv omstilling af energisystemet, der integrerer - og på optimal vis udnytter den vedvarende energi. Projektet har et budget på 129 mio. kroner. Heraf er 77 mio. kroner bevilliget af EUDP.

Det er første gang, man i denne størrelsesorden sammentænker forskellige forsyningsarter i et samarbejde mellem relevante aktører fra myndigheder, forsyningsselskaber, industri og videninstitutioner. Bag projektet står DTU i samarbejde med et konsortium, der blandt andet tæller Københavns Kommune, forsyningsselskabet Hofor, Dong Energy og udviklingsselskabet By og Havn

- I EnergyLab Nordhavn vil forskere, virksomheder og myndigheder arbejde tæt sammen om at bringe den nyeste viden i spil. Projektet vil ikke blot være vigtigt for en effektiv omstilling af energisystemet, men også danne udgangspunkt for erhvervsudvikling og nyttiggørelse af DTU’s og Danmarks internationale førerposition inden for intelligente energiløsninger til gavn for virksomheder, samfund og miljø, siger rektor på DTU Anders Bjarklev i en pressemeddelelse.

Målet med EnergiLab Nordhavn er at udvikle innovative nye forretningsmodeller, nye energiteknologier og intelligente driftsløsninger samt teknologier med fleksible skift mellem energikilder.

Løsningerne vil kunne anvendes i fremtidens bæredygtige, tætbefolkede lavenergi-byer over hele verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096