Byret underkender udstationering
Erhvervsmand skal betale 666.000 kroner i skat efter at Skat har fået medhold i, at et arbejdsforhold var at betragte som arbejdsudleje
Det har Lyngby Ret fastslået. Retten mener, at der var tale om arbejdsudleje, og at Anders Moesgaard derfor var pligtig til at indeholde a-skat i den udbetalte løn. Selv har han hævdet, at der var tale om udstationering af arbejdskraft fra et polsk firma. Den bevisbyrde har han imidlertid ifølge retten ikke kunnet løfte.
Med afgørelsen har Skat fået medhold i en sag, som begyndte i september 2004, da det daværende ToldSkat og politiet aflagde besøg på en af de byggepladser, som fem polske arbejdere var beskæftiget på. Skat mente, at det polske firma alene var oprettet med det formål at sende arbejdere til Danmark og at der var tale om arbejdsudleje og at Anders Moesgaard var pligtig til at indeholde a-skat. Denne påstand blev siden bekræftet af Landsskatteretten.
En fupkonstruktion
Det var Malernes Fagforening i Storkøbenhavn, der første gang stødte på de polske arbejdere og via research i Polen fik godtgjort, at det polske firma Gromet var registreret umiddelbart inden firmaet og de fem arbejdere begynder aktivitet i Danmark. Fagforeningen anmeldte forholdet til både Skat og politiet. Der blev senere ført en straffesag, som anklagemyndigheden tabte.
- Vi mente dengang som nu, at der var tale om en fupkonstruktion med det formål at omgå reglerne og for at slippe for at svare skat i Danmark. Derfor er det meget tilfredsstillende og af stor principiel betydning, at Skat har formået at fastholde og vinde sagen i byretten, siger Bo Rosschou, formand for Malernes Fagforening.
- Det var ærgerligt, at politiet ikke kunne løfte straffesagen, men Skat er åbenbart bedre klædt på til den type sager. Vores håb er, afgørelsen kan få andre til at tænke sig godt om, inden de bevæger sig ud i lidt for kreative konstruktioner, siger Bo Rosschou.
Retten i Lyngby oplyser, at Anders Moesgaard har anket byrettens dom til Østre Landsret.