23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

CYKELSTIER - KOLDING: Økonomiudvalget i Kolding Kommune skal på sit møde i dag 17. februar tage stilling til en ansøgning om en anlægsbevilling til projekt Kolding Cykelby del 3 vedrørende 2014. Der foreslås anvendt 6,5 mio. kroner til cykelstier og cykelbane, mens en mio. kroner foreslås anvendt til adfærdsændrende aktiviteter, forundersøgelser og evaluering.

Forvaltningen har søgt cykelpuljen 2014 om støtte til 3. del af Kolding Cykelby. Kolding Kommune har modtaget tilsagn om støtte på tre mio. kr. under forudsætning af, at Kolding Kommune selv støtter projektet med 4,5 mio. kroner.

Kolding Kommune arbejder strategisk med at blive den førende klimakommune i Danmark. Derfor satser Kommunen på cykelfremme sammen med andre virkemidler på blandt andet det teknologiske område som for eksempel indførelse af hybridbusser, forsøgsordninger med elbiler og elcykler.

REGION NORDJYLLAND

MOLEHOVED - THISTED: Pæleværket i molehovedet i den nordøstlige del af inderhavnen i Thisted er i så dårlig stand, at flere af pælene er knækkede, så stenfyldet i molehovedet har sat sig, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det skal der nu rådes bod på. Kommunens udvalg for klima, miljø og teknik har sagt ja til en anlægsbevilling på en mio. kroner til istandsættelse af molehovedet. Der skal laves en ny indfatningsvæg i træ, genopfyldes med sten, og den eksisterende granitpullert i molehovedet skal retableres og forankres i en betonblok.

Udvalget anbefaler over for økonomiudvalg og kommunalbestyrelse, at bevillingen på én mio. kroner frigives.

SANDFODRING - SKAGEN: I forbindelse med den igangværende udvidelse af Skagen Havn er der pumpet en del sand op, og dette sand er af Kystdirektoratet og Frederikshavn Kommune godkendt til sandfodring på Sønderstrand. Der er pumpet 40.000 kbm sand op på Sønderstrand, men som følge af kraftig østenvind i den seneste tid, er sandet blæst ind i klitterne og ind til husene bagved. Beboerne frygter, at sandet kan være forurenet, dels på grund af den går-sorte farve og dels på grund af lugten, fortæller Nordjyske Stiftstidende.

Beboerne har henvendt sig til Frederikshavn Kommune som har indsamlet prøver af sandet og sendt det til laboratorie-undersøgelse.

PLADS - FREDERIKSHAVN: Stena Line og Frederikshavn Havn A/S har indgået en aftale, der sikrer byen et eksklusivt og rekreativt åndehul, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Aftalen indebærer, at de bygninger, der tidligere husede Havnesuper og Seacat samt to mindre bygninger, der ligger i samme område på Sydhavnsvej bliver revet ned. For Stena Line betyder ændringerne, at der bliver frigjort plads til godshåndtering samtidig med, at passagererne kan nyde, at der er sket en forskønnelse af området. Stena Line skal imidlertid ikke bruge al pladsen, så derfor får ogsåkommunens borgere og turister et rekreativt område på havnen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094