23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

HJØRRING: Der skal byggesnyt rådhus i Hjørring, og i den forbindelse foreslog byrådsmedlem Jøregen Bing forleden, at der udskrives en arkitektkonkurrence. Forslaget vandt dog ikke opbakning blandt de øvrige byrådsmedlemmer, idet Finn Østergaards Tegnestue allerede er hyret til opgaven med at tegne det nyt byggeri. Tegnestuen skulle være næsten færdig med tegningerne på nuværende tidspunkt. Det fortæller Nordjyske Stiftstidende.

ULSTED: Aalborg Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et område ved Teglgårdsvej i Ulsted samt et forslag til kommuneplantillæg. Lokalplanforslaget omfatter et landbrugsareal, der er beliggende ved Teglgårdsvej i Ulsted og hvor Ulsted Varmeværk i dag har et solfangeranlæg. For at sikre den fremtidige varmeforsyning i Ulsted på en miljørigtig og hensigtsmæssig måde, ønsker Ulsted Varmeværk at etablere et biomassefyret varmeværk, der på sigt skal erstatte det eksisterende anlæg på Stadionvej.

Værket opføres som en samlet bebyggelse på cirka 1.740 kvm, der skal omfatte en bygning til halmlager, en bygning til kedel, røgrensning mv. En mindre del af arealet i kedelbygningen indrettes til administrations- og velfærdslokaler.

REGION SYDDANMARK

ESJBERG: En stor superinstitution er på vej i Esbjerg midtby.

I hvert fald, hvis det står til børne- og familieudvalget, der forleden drøftede et idéoplæg, som går ud på at samle en række kommunale dagtilbud under samme tag, skriver Jydske Vestkysten.

Institutionen, der i så fald skal afløse en række nedslidte institutioner, tænkes opført på Beredskabsgrunden på Gl. Vardevej.

TØNDER: Der blev sidste år brugt seks mio. kr. mindre end forventet på anlægsarbejde i Tønder kommune, og de penge kan nu gå til et nyt læringscenter på Tønder Grundskole - et projekt, der blev udskudt sidste år, skriver Jydske Vestkysten.

Det blev ellers besluttet, at planen om et læringscenter skulle genbehandles i forbindelse med budgetlægningen for 2013, men nu ser det ud til at skolen kan få sit læringscenter allerede i år. Den nyhed bliver modtaget med glæde hos distriktskoleleder Jan Peter Jensen, der håber på også at få lov til at dræne det meget mudrede område ved skolen og bygge en legeplads.

REGION HOVEDSTADEN

RØNNE: Bornholms Kommunalbestyrelse har sagt ja til at støtte et boligrenoveringsprojekt på Fabriksvej i Rønne med én mio. kr.

Det er Boligselskabet BO42, der har anmodet kommunen om at støtte et renoveringsprojekt af 24 boliger på Fabriksvej i Rønne. Boligselskabet har også søgt om en kommunegaranti for 50 procent af anlægssummen, der forventes at udgøre 27 mio. kr.

Der er konstateret skimmelsvamp i boligerne på Fabriksvej.

RØNNE: Musikhuzet i Rønne, der har status som regionalt spillested, har søgt om tilladelse til at inddrage hele hovedbygningen på Store Torv i sine aktiviteter og dermed nedlægge de forretninger, der er i gadeplan, i takt med at de bliver ledige. Også en række lokaler på første sal, der i dag er lejet ud, ønsker Muzikhuset at overtage.

Ydermere er der allerede udarbejdet arkitekttegninger til at forbedre forholdene for besøgende musikere ved at inddele førstesalen af Raschs pakhus i dels lydtætte rum, hvor der kan øves, dels kamre, hvor man kan opholde sig. De skal med en gangbro over gården forbindes med selve Musikhuzet, skriver Bornholms Tidende.

Der skal bruges 3,5 mio. kr, og de første 1,25 mio. kr. er allerede i hus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094