23948sdkhjf

Vestjyder håber på vindmølleeventyr

Region Midtjylland har bevilget 827.000 kroner til forundersøgelser
Der ligger store erhvervsmæssige muligheder i at få en offshore vindmøllepark til Vestjylland. Det mener de i Thyborøn, hvor kommunen, havnen og det lokale erhvervsliv nu kaster sig over et udviklingsprojekt, der skal ruste dem bedst muligt til at blive hjemsted for en såkaldt kystnær havmøllepark.

Ingen ved endnu, om møllerne virkelig kommer til at stå ud for Thyborøn, for der skal kun etableres havmølleparker på tre-fire af de seks udpegede lokaliteter. Men i Thyborøn vil de gerne være klar, og derfor skal erhvervslivet være klar til at deltage i anlægsarbejdet, udskibe materialer og servicere parken, hvorfor Region Midtjylland nu har bevilget 827.000 kroner til forberedelserne.

God dybde

Lemvig Kommune fremhæver Thyborøn Havn som regionens eneste på Vestkysten, der kan stille med den nødvendige havnedybde og den tilstrækkelige oplagsplads til udskibning og opsætning af havmøllerne.

Projektet går i første omgang ud på at afklare, hvorvidt vejnettet ud mod Thyborøn overhovedet kan bruges til transport af store møllekomponenter, hvilket regionen har betinget sig.

Dernæst skal en projektmedarbejder i gang med at udvikle en virksomhedsklynge og skabe forbindelser til aktørerne i offshore vindbranchen.

Erfaringer fra Djursland

På Djursland har de senere års etablering af Anholt havmøllepark betydet øget omsætning og nye arbejdspladser til en lang række virksomheder omkring Grenaa.

Her samarbejder omkring 30 virksomheder inden for industri, håndværk og service i netværket Djurs Wind Power. De har tilsammen fået ordrer for 450 mio. kroner, mens 330 medarbejdere har været sikret beskæftigelse i forbindelse med installationsfasen.

Djurs Wind Power fik i etableringsfasen via Væksthus Midtjylland hjælp fra regionale udviklingsprogrammer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094