23948sdkhjf

Håndværkere fanget i en ond cirkel

Betalingsringen omkring København risikerer at koste mindre erhvervsdrivende eksistensen
Medpassagererne spærrede naturligt nok øjnene op på S-togsstationen i Hellerup i fredags, da en gruppe håndværksmestre belæsset med stiger, sækkevogn, malerspande og sågar en opvaskemaskine kæmpede sig frem til perronen for at hoppe på S-toget mod Københavns Hovedbanegård.

Som nævnt i Licitationen i fredags var der tale om en anmeldt happening, koordineret af Håndværksrådet og med Danske Malermestres formand Per Vangekjær som "frontfigur" i fuldt ornat med behørigt værktøj.

Gruppen af håndværksmestre blev modtaget med smil, selv om pladsen i mellemgangene i S-toget var noget trang, men budskabet fremstod klart for beskuerne:

Sådanne scenarier kan blive en del af hverdagen, når Regeringen snører sin planlagte betalingsring sammen omkring hovedstaden som en ond cirkel, der tvinger håndværksmestre og andre servicevirksomheder til at lægge prisen for at krydse betalingsringen over på deres kunder; alternativt tage de offentlige transportmidler med alt hvad der dertil hører af praktiske vanskeligheder.

Håndværksrådet beklager blandt andet, at regeringen som det p.t. ligger oplyst har til hensigt at fritage udenlandske køretøjer fra den nye trængselsafgift. Det virker som direkte gift for danske håndværkere, som i forvejen har svært ved at konkurrere med østeuropæiske firmaer, som arbejder med løn- og arbejdsforhold, der ligger langt under, hvad danske firmaer kan tilbyde.

Håndværksrådet og Danske Malermestre står i øvrigt ikke alene med kritikken. Også blandt de danske lønmodtagere er modstanden mod betalingsringen massiv. Således afviser flere end syv ud af ti medlemmer af Dansk Metal trængselsafgiften fuldstændigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11