23948sdkhjf

Der er godt gang i Gellerupparken

Forvandlingen fra udsat boligområde til attraktiv bydel er så småt i gang i Gellerupparken og Toveshøj, fremhæver direktør
Der arbejdes efter en systematisk køreplan, når det gælder de forskellige initiativer, der skal være med til at løfte Gellerupparken og Toveshøj i Brabrand ved Aarhus fra et socialt udsat boligområde til en attraktiv bydel, understreger Keld Laursen, adm. direktør i Brabrand Boligforening.

Initiativerne er en del af den helhedsplan, som Brabrand Boligforening i samarbejde med Aarhus Kommune har udarbejdet.

Helhedsplanen rummer blandt andet visioner om etablering af en række kvarterer med forskellige boligformer, som skal være med til at tiltrække alt fra børnefamilier til unge og ældre beboere.

Ud over et bredt boligudvalg skal nye veje, stier, grønne områder, erhvervsmuligheder, institutioner og kulturtilbud være med til at skabe en bedre sammenhæng med resten af Aarhus-området.

- Det nytter ikke noget at tro, at man kan gøre det her på overfladen. Der skal både strukturelle, fysiske ændringer og sociale initiativer til, siger Keld Laursen og understreger, at der i år er sket det i området, at tre boliger er blevet tømt med henblik på nedrivning, at første etape af boligområdets vejprojekt er sat i gang, og at en bypark-konkurrence er blevet gennemført.

Intet pilles ud

I 2015 er der fokus på anden etape af vejprojektet, nedrivning af yderligere to blokke, som indleder arbejdet med opførelse af en ungdomsbydel, og så udbyder kommunen og boligforeningen henholdsvis et nyt kontorhus og et 50.000 kvm grundareal til projektudvikling, oplyser Keld Laursen.

Han påpeger, at den samlede tidsplan holder, og at alle de initiativer, der er skitseret i helhedsplanen bliver til noget.

- Der er ikke planer om udfasninger. Det kan godt være, at nogle af projekterne ændrer form, men der er ikke tale om, at noget bliver pillet ud. Tværtimod ser vi nærmere en tendens til, at projekterne bliver mere omfattende, siger han.

Tydelige opfordringer

Keld Laursen opfordrer interesserede entreprenører til at tænke socialt, når de byder ind på håndværkeropgaver i området.

- Vi har i vores udbud stor vægt på, at entreprenører tager et socialt ansvar ved for eksempel at tage lærlige eller ved generelt at involvere de kræfter, der er i området. Det er noget af det, vi ved, er med til at gøre et projekt som det her til en succes, siger han og påpeger, at evnen til at levere til den rigtige pris og til det aftalte tidspunkt selvfølgelig også spiller ind.

Keld Laursen ser selv det med at flytte mennesker fra en knap så god situation med bopæl i et område, der er kendetegnet af et lavt uddannelsesniveau, lav arbejdsmarkedstilknytning og høj kriminalitetsfrekvens, til en bedre situation med ændrede og forbedrede rammevilkår, som det mest interessante ved projektet.

Hertil peger han på helhedsplanens fokus på forskellige kvarterer som et spændende indslag.

- Det tror jeg er noget af det, der virkelig vil være med til at ændre hele området, da hele ensformigheden vil blive brudt af arkitektonisk diversitet, siger han.

Han indrømmer, at en af udfordringerne undervejs bliver at fastholde beboernes opbakning og tiltro til projektet.

- Det her er noget, der tager tid, og derfor skal vi have øje for, at vi til stadighed sikrer og fastholder en generel positiv indstilling til projektet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109