23948sdkhjf

Rådgivere på charmetur

Ingeniørfaget står over for mangel på arbejdskraft og de rådgivende ingeniører kæmper med andre dele af branchen om de knappe ressourcer, siger forfatteren til FRIs Videnopgørelse 2012.
Den rådgivende del af ingeniørbranchen skal ud at gøre sig lækker.

Det er en stor udfordring for Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) - og branchen som helhed - at fastholde de rådgivende virksomheder som attraktive arbejdspladser.

Det siger FRIs seneste Videnopgørelse 2012, der netop er udsendt, og som opsummerer nøgletal fra 2011-videnregnskaberne i foreningens 340 medlemsvirksomheder.

- Branchen står over for mangel på arbejdskraft, og vi kæmper med andre om de samme knappe ressourcer. Her er det vigtigt, at de studerende ser den rådgivende del af ingeniørbranchen som en god mulighed, siger FRI-konsulent David Meyer, forfatter til Videnopgørelsen 2012.

De store topper

De mindre virksomheder ligger i sagens natur ikke så højt i “kendthedsgrad" som de store internationale.

Virksomheder som Cowi og Rambøll er placeret som henholdsvis nummer fire og fem på Universum Graduate Survey 2012’s top-15 liste over de virksomheder, de studerende foretrækker som fremtidig arbejdsplads.

- En virksomhed med 2.000 ansatte fylder mere i den offentlige bevidsthed og hos de studerende end et rådgivende firma med måske 20 ansatte, siger David Meyer, der over for Licitationen understreger, at det heller ikke er FRIs opgave at gøre reklame for de enkelte virksomheder, men at gøre de studerende interesserede i branchen som helhed.

- De store virksomheder har midler til at adressere de unge, som vi i vores sekretariat ikke har. Men derfor skal vi alligevel gøre hvad vi kan for at gøre branchen som sådan interessant. Det er naturligvis ikke alle grene af ingeniørfaget, der leder over i den rådgivende del af ingeniørbranchen, men over de næste år kommer der til at være forholdsvis stor mangel på ingeniører på mange fagområder, siger han.

- Derfor er det godt at se, at optaget har været større nu end sidste år, men optaget kan stadig ikke hamle op med fremtidens behov, siger David Meyer, der erkender, at snakken kan lyde lidt underlig, i lyset af samfundets aktuelle problemer med ungdomsarbejdsløshed.

- Men mange vælger fortsat med hjertet og ikke ud fra fremtidige jobmuligheder. De unge har dog ud fra vores opgørelser været generelt mere interesserede i ingeniørstudier, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094