23948sdkhjf

Virksomheder vil ansætte udlændinge

Hver syvende danske virksomhed vil hente arbejdskraft i udlandet, viser analyse fra Lederne.
Når der i det kommende halve år skal besættes ledige job hos de private danske virksomheder, vil arbejdskraften også blive fundet uden for Danmarks grænser.

Det viser en konjunktur-undersøgelse fra Lederne, baseret på svar fra 1.738 privatansatte ledere.

Hver syvende virksomhed, 14 procent, forventer ifølge undersøgelsen at rekruttere arbejdskraft fra udlandet i årets første seks måneder. Der vil være tale om ledere og medarbejdere både fra og uden for EU.

- De fleste virksomheder forventer et halvår, hvor beskæftigelsen vil være uændret eller svagt faldende. Men samtidig kan der være områder og funktioner, hvor der er behov for at hente arbejdskraft - også uden for Danmarks grænser.

- Vi har et globalt arbejdsmarked, og den rigtige udenlandske arbejdskraft kan være med til at styrke virksomhederne og på den måde medvirke til at skabe vækst, siger analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen.

Kun meget få virksomheder forventer, det bliver svært at få arbejdskraft i første halvdel af 2012. Syv procent tror, de får problemer med at besætte lederjob, mens kun to procent mener, det bliver svært at rekruttere ufaglærte.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094